Sestre Spasojević u akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“

0

ZVORNIK – Učenice Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Zvornika Ana i Irena Spasojević, koje će učestvovati u humanitanoj akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“, poručile su danas svim ljudima dobre volje da pošalju poruku na humanitarni broj 1411 i pomognu u prikupljanju novca za pomoć djeci kojoj je potrebno liječenje.
Sestre Ana i Irena, koje pjevaju duhovnu i zabavnu muziku, kažu da su se rado odazvale pozivu predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović da 23. decembra učestvuju u akciji u Banjaluci, gdje će izvesti pjesmu „Za svu djecu svijeta“, koju je komponovao Zdravko Ostojić iz Makedonije.

„To će nam biti prvi put da zajedno izvodimo pjesmu na humanitarnom koncertu“, rekla je Srni Ana, koja je učenica osmog razreda OŠ „Sveti Sava“ iz Zvornika, a istovremeno pohađa i peti razred Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“, Odsjek klavir.

Ana je imala veliki broj nastupa na raznim festivalima i drugim muzičko-scenskim takmičenjima, između ostalih u Bjelorusiji, Sofiji, Podgorici, Subotici, Kikindi.

„Najdraži mi je bio bjeloruski festival 2017. godine na kojem su učestvovali takmičari iz 21 zemlje svijeta“, istakla je Ana.

I Irena, koja je učenica petog razreda OŠ „Sveti Sava“, namjerava da upiše Osnovnu muzičku školu.

Ona kaže da je odličan učenik i da je do sada učestvovala na dva festivala, te osvojila drugo mjesto na Festivalu za djecu „Šljokice“ u Novom Sadu, a zapažen uspjeh imala i na „Đurđevdanskom festivalu“ dječije pjesme u Banjaluci.

Sestre, koje planiraju da snime još neke pjesme i učestvuju na festivalima, ističu da ih u svemu podržavaju roditelji Sanja i Dejan, kao i brat Vasilije koji još nije krenuo u školu.

Sanja kaže da zajedno sa Dejanom kćerkama pruža nesebičnu podršku, kao i nastavnici muzičke škole, Gradska uprava Zvornik i pojedine firme, bez čije pomoći ne bi mogle učestvovati na festivalima u inostranstvu.

U okviru humanitarne akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“ 23. decembra od 17.00 časova biće održano donatorsko veče u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Sredstva prikupljena u ovogodišnjoj akciji biće iskorišćena za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

U Republici Srpskoj godišnje od 150 do 200 djece ima potrebu za intenzivnim fizikalnim tretmanom uz korišćenje robotike, a takav savremeni tretman ne mogu dobiti ni u Republici Srpskoj, niti u Srbiji.

Direktan efekat primjene savremene robotike je značajno bolji ishod rehabilitacije i poboljšanje kvaliteta života djece sa dijagnozama cerebralne paralize, spina bifide, kao i povredama glave i kičme.

Novina je da su partneri predsjednika Republike Srpske u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji mladi talenti iz Gradiške, Prijedora, Bijeljine, Ugljevika, Teslića, Trebinja, Istočnog Sarajeva, Doboja, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Drvara, Banjaluke i Zvornika.

Prvo donatorsko veče održano je 2010. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare