Šestosjedi napunili Jahorinu

0

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske (RS) Predrag Gluhaković rekao je da je puštanje u rad dva šestosjeda prošlog vikenda popunilo sve kapacitete u Olimpijskom centru “Jahorina“. „Ova dva šestosjeda, koja su u posljednje vrijeme bili predmet raznih spekulacija, malverzacija i zlonamjernih priča, puštena su u rad prošlog vikenda, što je sigurno uticalo da nijedan ležaj u smještajnim kapacitetima ne bude prazan“, rekao je Srni Gluhaković. On je podsjetio da je Vlada u šestosjede investirala 18, 3 miliona KM, a da ukupno ulaganje u infrastrukturu iznosi oko 22 miliona KM. Gluhaković je istakao da je ovo samo jedan u nizu dokaza da u aktivnostima Vlade RS nema mjesta za spekulativna pisanja u medijima i da Vlada, uprkos pritiscima, provodi svoje projekte na dobrobit građana.

On je rekao da je žalosno što su se i pojedini političari priključili zlonamjernim navodima, poput lidera PDP-a Mladena Ivanića tokom gostovanja u jednoj TV emisiji.

Prema njegovim riječima, ove godine počeće sa realizacijom još jedan projekat Vlade RS na Jahorini, a to je osnježavanje čime će biti produžena turistička sezona.

„Nabavićemo topove za osnježavanje, s ciljem da u ovoj godini osposobimo bar jednu stazu“, napomenuo je Gluhaković i dodao da će za ovaj projekat biti utrošeno 12 do 14 miliona KM.

Gluhaković je najavio da će u martu na Jahorini biti održan Evropski kup u skijanju na kojem je se očekuje dolazak takmičara iz više od 12 zemalja, koliko je bilo prošle godine.

(Srna / palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare