Šesti „Jahorinski poslovni forum“ 23. i 24. februara

0

Naučno-stručna konferencija „Jahorinski poslovni forum 2017“, koja će biti održana 23. i 24. februara u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, okupiće 103 učesnika iz zemalja regiona, izjavio je Srni sekretar Foruma Marko Đogo.
„Tema ovogodišnje šeste konferencije je `Strateški izbor i održiv razvoj turističke destinacije`“, precizirao je Đogo.

Prema njegovim riječima, na otvaranju ovog eminentnog skupa sa međunarodnim učešćem govoriće ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić, guverner Centralne banke BiH Senad Softić, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić i dekan Ekonomskog fakultet Pale LJubiša Vladušić.

Đogo ističe da je prijavljeno 47 naučnih radova, a prijavljena su 103 učesnika iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Republike Srpske i Federacije BiH.

Uvodna izlaganja na plenarnoj sjednici održaće profesori sa Univerziteta „Primorska“ iz Slovenije Janez Mekinc, Zoran Aranđelović sa Ekonomskog fakulteta u Nišu, Predrag Trpeski sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Sveti Ćirilo i Metodije“ u Skoplju i Jovo Ateljević sa Ekonomskog fakulteta u Banjaluci.

Konferencija, koja će biti održana u hotelu „Termag“, imaće i dvije sesije posvećene ekonomiji i turizmu, kao i prezentacije studentskih radova, te nacionalne kuhinje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare