Šešlija: Veoma značajna donacija novog sanitetskog vozila

0

ISTOČNO SARAJEVO – Za Bolnicu „Srbija“ u Istočnom Sarajevu veoma je korisno novo sanitetsko vozilo koje će dobiti od Vlade Republike Srpske, s obzirom na zastarjelost i ogromnu kilometražu postojećih, izjavio je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija.

Šešlija je rekao da je donacija posebno značajna jer koronarne pacijente iz Bolnice „Srbija“ svakodnevno prevoze na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, a nakon liječenja dovoze nazad.

„S obzirom na to da smo obavezni da pacijente odvozimo i dovozimo, naša vozila se, prelazeći ogromnu kilometražu, veoma brzo habaju. U našem voznom parku imamo vozila koja su prešla više od pola miliona kilometara, tako da se i pored kvalitetnog održavanja ne mogu smatrati pouzdanim“, pojasnio je Šešlija.

On je rekao da su sanitetska vozila koja su dobili prilikom otvaranja nove zgrade Bolnice u oktobru 2018. godine već prešla po više od 300.000 kilometara.

„Nadam se da ćemo u narednom periodu dobiti još ovakvih vozila, kako bismo dodatno obnovili vozni park. To bi omogućilo da naši pacijenti imaju još kvalitetniju zdravstvenu njegu“, poručio je Šešlija.

Vlada Republike Srpske usvojila je juče odluku o pravu prenošenja vlasništva nad 10 novih sanitetskih vozila ukupne vrijednosti 1,32 miliona KM sa Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite na javne zdravstvene ustanove.

Vlasništvo nad vozilima će, osim na Bolnicu „Srbija“ Istočno Sarajevo, biti preneseno i na domove zdravlja Banjaluka, Čelinac, Bijeljina, Kotor Varoš, Laktaši, Rudo, Ugljevik, Višegrad i Zvornik.

Resorno ministarstvo će u narednom periodu isporučiti ovim zdravstvenim ustanovama sanitetska vozila nabavljena u okviru „hitnog projekta kovid 19“ finansiranog kreditnim sredstvima Svjetske banke.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare