Šešlija: Ruski stručnjaci zadovoljni preduzetim mjerama, u ponedjeljak dezinfekcija

0

Tim ruskih vojnih medicinskih stručnjaka, koji obavljaju dezinfekciju zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj, obišao je danas Bolnicu „Srbija“ u Istočnom Sarajevu s ciljem pripreme za detaljnu dezinfekciju bolničkog kompleksa koja će biti izvršena u ponedjeljak, 20. aprila.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice „Srbija“ Nebojša Šešlija rekao je Srni da je tim ruskih stručnjaka, koji čine po jedan anesteziolog, epidemiolog, infektolog i medicinski tehničar, obišao kompleks bolnice i upoznao se o svim procedurama koje je donijelo rukovodstvo ove ustanove radi sprečavanja ulaska virusa korona u bolnicu.

„Obišli su izolatorijum koji smo pripremili, kao i ambulante za pacijente sa febrilnim stanjima. Rekli su nam da su zadovoljni onim što smo uradili. Dali su nam određene preporuke i smjernice šta je potrebno izmijeniti, ali u suštini, generalna ocjena je da smo više nego spremni da odgovorimo svim zahtjevima“, naglasio je Šešlija.

Prema njegovim riječima, na današnjem pripremnom sastanku dogovoreno je da će biti izvršena dezinfekcija poliklinike, urgentnog centra, infektivnog odjeljenja i izolatorijuma u koji su smješteni oboljeli od virusa korona.

U izolatorijumu Bolnice „Srbija“ trenutno se liječe četiri lica pozitivna na virus korona.

(www.palelive.com / Srna)

 

Stigla donacija medicinske opreme koju je obećao Dodik

Vršilac dužnosti direktora Bolnice „Srbija“ Nebojša Šešlija izjavio je Srni da je danas stigla značajna donacija zaštitne opreme i respirator, kako je najavio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Riječ je, precizirao Šešlija, o jednom respiratoru, nekoliko desetina hiljada zaštitnih maski i rukavica, te više stotina zaštitnih odijela.

On je napomenuo da bolnica „Srbija“ trenutno raspolaže sa dovoljno zaštitne opreme za normalno funkcionisanje.

„Zahvalio bih srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, Vladi Republike Srpske i Ministarstvu zdravlja za podršku, jer su nam omogućili da imamo dovoljno zaliha za normalno funkcionisanje ove zdravstvene ustanove u dužem vremenskom periodu“, zaključio je Šešlija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare