Šešlija: Novozaraženi pacijent od ranije se liječi u bolnici

0

ISTOČNO SARAJEVO – Testiranjem je utvrđeno da je virusom korona zaražen pacijent iz Istočne Ilidže koji se od ranije liječi u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, potvrđeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija rekao je Srni da je taj pacijent ranije hospitalizovan u ovoj ustanovi sa teškom kliničkom slikom, bez simptoma kovida-19.

Šešlija je naveo da je pacijent tokom liječenja dobio temperaturu, nakon čega je testiran na virus korona i jutros je stigao pozitivan nalaz.

On je napomenuo da je osoblje Bolnice koristilo zaštitnu opremu i radilo u skladu sa svim procedurama koje su ranije donesene, ali da će biti testirani svi zasposleni koji su bili u kontaktu sa zaraženim.

Šešlija je naglasio da od juna nastavljaju sa redovnim radom doktori koji dolaze u Bolnicu „Srbija“ iz drugih ustanova.

Prema njegovim riječima, 5. juna dolazi torakalni hirurg Vlado Cvijanović, a pregled se može zakazati na broj telefona 057/325-329.

Dječiji hirurg Dejan Kafka preglede će obavljati 11. i 12. juna, a pregled se može zakazati na broj telefona 057/325-310, dok 22. i 23. juna dolazi dječiji ortoped Igor Šešlija, a zakazivanje je na broj telefona 057/325-326.

On je naglasio da je u porodilištu Bolnice „Srbija“ od početka godine rođeno 197 beba, dok su u istom periodu prošle godine rođene 184 bebe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments