Šešlija: Najbolji rezultati u posljednjih pet godina

0

ISTOČNO SARAJEVO – Direktor Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija izjavio je danas nakon razgovora sa srpskim članom Predsjedništva Miloradom Dodikom da je novi objekat ove bolnice u potpunosti opravdao svoju namjenu, navodeći da je u oktobru Bolnica „Srbija“ ostvarila najbolje poslovne rezultate u posljednjih pet godina.

On je napomenuo da su u bolnici u oktobru hospitalizovana 1.122 pacijenta, a da je dosadašnji mjesečni prosjek hospitalizovanih pacijenata bio oko 850, te izrazio zadovoljstvo što pacijenti vraćaju povjerenje u svoju bolnicu.

„Zadovoljstvo nam je što smo danas ugostili gospodina Dodika, koji je uvijek, i dok je obavljao najznačajnije pozicije u Republici Srpskoj, bio na liniji pomoći našoj bolnici“, rekao je Šešlija novinarima poslije obilaska bolnice i sastanka sa srpskim članom Predsjedništva.

Navodeći da posebna zahvalnost za izgradnju novog objekta bolnice pripada upravo Dodiku, Šešlija je istakao da uslovima u novom objektu nisu zadovoljniji samo pacijenti, nego i zaposleni u bolnici.

On je dodao da su u Bolnici „Srbija“ u proteklom periodu po prvi put pružene usluge vaskularne hirurgije i dječije ortopedije, a poslije šest godina je vraćena usluga torakalne hirurgije.

„Najbitnije je što doktori koji dolaze sa strane ne dolaze samo da bi pružili usluge pacijentima, već i da bi edukovali kadar naše bolnice. Uz svakog doktora kojeg smo doveli sa strane imamo mladog specijalizanta koji se uz njega usavršava i u budućem periodu moći će da preuzmu taj dio posla“, rekao je Šešlija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare