Šešeljevci čestitaju pobjedu Putinu

0

Pristalice Srpske radikalne stranke „Dr Vojislav Šešelj“ postavile su u Palama bilbord sa čestitkom Vladimiru Putinu povodom pobjede na predsjedničkim izborima.

Na bilbordu, koji je postavljen u blizini zgrade opštine, dominira lik ruskog predsjednika i poruka: „Čestitamo Vam pobjedu, predsjedniče!“. U pozadini su spojene srpska i ruska zastava, a u dnu je poruka: „Nikad u NATO, brate Srbine.“

Branislav Blagojević, predsjednik OO SRS „Dr Vojislav Šešelj“ na Palama, kaže da je vijest o Putinovoj ubjedljivoj pobjedi na ruskim predsjedničkim izborima pozitivno odjeknula u opštini i u cijeloj Sarajevsko-romanijskoj regiji.

– Postavljanjem bilborda htjeli smo da izrazimo radost zbog te veličanstvene pobjede, postignute uprkos svim pritiscima zapadnih sila. Zato je to i naša pobjeda, budući da predsjednika Putina doživljavamo i kao zaštitnika cijelog srpskog naroda, od Kosova do Srpske – ističe Blagojević.

On smatra da je Putinova pobjeda ulila dodatnu sigurnost ne samo Srbima u RS i na Kosovu nego i svim drugim malim narodima u svijetu koji trpe nepravdu.

– Sve ankete pokazuju da je Putin trenutno najpopularniji političar u Srbiji, a vjerujem da je tako i u RS. Takođe vjerujem da Putin postaje i svjetski popularan lider, koji unosi neophodnu ravnotežu u odnose svjetskih sila – naglašava Blagojević.

Druga poruka na bilbordu upućena je svima koji misle da je i bez izražene volje građana RS moguće BiH uvući u NATO na mala vrata.

– Mi želimo da na vrijeme ukažemo na taj problem i da spriječimo takav scenario. Ne želimo da nam se ponavlja istorija i da Srbe sa ovih prostora, kao nekad, regrutuju i vode da ratuju protiv braće Srba i Rusa. Mi radikali NATO doživljavamo kao neprijateljsku vojnu silu koja je bombardovala i RS i Srbiju i zato tražimo da se građanima RS omogući da putem referenduma odluče jesu li za priključenje tom vojno-političkom savezu – poručuje Blagojević.

alt

BRATSKI Čestitka ruskom predsjedniku

(www.palelive.com / pressonline.rs)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments