Šeranić osudio prijetnje UKC-u Srpske

0

BANJALUKA – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić istakao je da ni zaposleni u zdravstvenim ustanovama, ni pacijenti ne smiju ni na koji način biti izloženi napadima i prijetnjama, te osudio jutrošnje prijetnje i dojave o postavljenoj bombi u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske.

Šeranić je osudio ovakav čin ugrožavanja života i bezbjednosti zaposlenih u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj, kao i pacijenata i građana koji su se u njoj zatekli, saopšteno je iz resornog ministarstva.

On je podsjetio da zdravstveni radnici rade težak i odgovoran posao zbrinjavanja pacijenata, očuvanja njihovog zdravlja i spasavanja života.

„Građani u zdravstvene ustanove dolaze kako bi dobili neophodnu zdravstvenu zaštitu, koja im je često hitno potrebna, te u situacijama kao što je današnja njihovi životi dodatno mogu biti dovedeni u opasnost“, naveo je Šeranić.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske informisano je od UKC-a Srpske o prijetnjama i dojavi o postavljenim eksplozivnim napravama koje je jutros primila ova zdravstvena ustanova.

„U kontaktu sa ustanovom informisani smo da su preduzete potrebne mjere kako bi se prije svega osigurala bezbjednost pacijenata i zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, kao i da su na mjestu događaja pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji, takođe, preduzimaju neophodne mjere iz svoje nadležnosti“, navodi se u saopštenju.

Tužilac dojavu o bombi na UKC okvalifikovao kao terorizam

BANJALUKA – Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka okvalifikovao je kao terorizam dojavu da je u Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske postavljena bomba, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Iz te uprave je potvrđeno da su njeni službenici protivdiverzionim pregledom Univerzitetsko-kliničkog centra jutros utvrdili da nema bezbjednosnih prijetnji.

Nadležnoj policijskoj stanici u 7.05 časova od šefa obezbjeđenja UKC-a Srpske prijavljeno je da je na imeil adresu ove zdravstvene ustanove stigla poruka da je postavljena bomba, navodi se u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo terorizam.

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je da se ova ustanova vraća normalnom radu nakon što je policija pregledom prostorija ustanovila da je jutrošnja dojave o postavljenoj bombi lažna.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Glas Srpske)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare