Šeranić: Konačno će biti otklonjene prepreke i omogućena nabavka

0

BANJALUKA – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da će konačno biti otklonjene prepreke i omogućena nabavka kiseonika za zdravstvene ustanove u Srpskoj.

O stanju u isporuci kiseonika javnim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj sutra bi na posebnoj sjednici trebalo da raspravlja Narodna skupština Srpske.

U okviru ove tačke su i dvije podtačke – Informacija o problemima u vezi s isporukom kiseonika odgovarajućeg kvaliteta i koncentracije propisane za lijek javnim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj u vrijeme vanredne situacije, ali i Prijedlog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Srpske, u kojem je ključno osnivanje republičke Agencije za lijekove i medicinska sredstva.

Šeranić je naveo da će time biti otklonjene administrativne prepreke Agencije za lijekove BiH i konačno omogućena nabavka adekvatnog kiseonika za zdravstvene ustanove u Srpskoj.

„Težnja je bila da i postojeći zakon, koji je upućen u Skupštinu, bude na neki način usaglašen sa direktivama same evropske komisije, ali i da što manje remeti tržište da bismo, prije svega, privrednim subjektima dali mogućnost da normalno funkcionišu i rade, kako bismo obezbijedili sve ono što je potrebno za naše pacijente u narednom periodu“, rekao je Šeranić za RTRS.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare