Šekara: Srbi neće dozvoliti da bilo kakvi ambasadori nameću samovolju

0

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara izjavio je Srni da Srbi, kao konstitutivan narod u BiH, neće dozvoliti da im bilo kakvi ambasadori i njihovi pomagači nameću svoju volju.

„Ako američki ambasador u Sarajevu Majkl Marfi misli nadograđivati Dejtonski temelj i jačati unitarnu BiH, tako što će iza kulisa pripremati nasilno uklanjanje sa vlasti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, onda mora biti svjestan da će mu se temelj razgraditi i sasuti do najsitnijih kamenčića“, rekao je Šekara.

On je istakao da Srbi kao konstitutivan narod u ovakvoj BiH koji je prozreo sve dosadašnje „igranke“ političkog Sarajeva i njime opčinjenih diplomata, neće dopustiti da mu bilo kakvi ambasadori i njihovi pomagači nameću svoju samovolju.

„Svi oni koji ih ohrabruju u takvim nakanama, a to su u mnogo većoj mjeri političko Sarajevo i bošnjački političari poput Denisa Bećirovića, nego što su to političke vrhuške SAD i Velike Britanije, koje odlično znaju kakva je ispala BiH koju su pravili, trebalo bi da prihvate činjenicu da je prošlo vrijeme šargarepe i štapa i da na ovim prostorima živi i narod koji drži do sebe i svoga dostojanstva, njeguje iskrena i prijateljstva bez uslovljavanja i nametanja volje, pa tako i stoji iza svih svojih opredjeljenja i izbora“, naveo je on.

Šekara je naglasio da su Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske izabrali građani i dali mu povjerenje da ih vodi i predstavlja.

Marfi je rekao juče da je Dejtonski sporazum „početna tačka – temelj koji treba nadograditi“ i da „nije sam sebi cilj kao što to predstavljaju neki u Republici Srpskoj“.

Šef Predsjedništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović izjavio je za „Rusku gazetu“ da američki i britanski ambasadori u Sarajevu Majkl Marfi i DŽulijan Rejli, uz podršku Kristijana Šmita prirpemaju nasilan scenario za uklanjanje sa vlasti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

(www.palelive.com/Srna/Foto: ATV BL)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare