Шекара: Шмитове провокације су само ужасан виц

0

Члан Главног одбора СНСД-а Срђан Шекара рекао је да провокације Кристијана Шмита треба само регистровати као ужасно лош виц који је можда смијешан арогантном дијелу међународне заједнице и онима који аплаудирају на све што ради у несрећној БиХ.

„У дану када се у Српској одржава озбиљан догађај `Инвест форум` у организацији Владе Републике Српске и Инвестиционо-развојне банке који окупља стотине привредника из двадесетак земаља Европе и свијета, ироничне увреде самозваног и лажног високог представника Кристијана Шмита на адресу наших републичких институција не заслужују велике коментаре и требају да остану на маргинама јавног дискурса“, рекао је Шекара за Срну.

Шекара је поручио да Кристијан Шмит својим конструкцијама забавља публику која жели да га слуша, али и да треба повремено да отвори очи и види да је Република Српска, са својим потенцијалима и те како интересантна озбиљним европским и свјетским привредницима и инвеститорима.

„Није смијешно то што је у Бањалуци било облачно када се Шмит криомице састајао са бискупом/ Фрањом/ Комарицом, нити је духовито институционалне потезе и однос према обичном странцу који нема легитимитет да се представља како се представља поредити са циркуском представом уз помињање мајмуна, како то он чини, нити је потребно појединцу који је овд‌је формално нико и ништа“, рекао је Шекара.

Он је истакао да Шмит гаји мржњу према српском народу и Републици Српској коју би да покраде, унизи и развласти.

„Али, какве везе више уопште могу да имају озбиљност и њемачки адвокат Ханс Кристијан Фридрих Шмит, који је пристајањем на нелегитимни и нелегални лични статус и потезима које је повлачио и повлачи у БиХ погазио све оно што јесте право“, упитао је Шекара.

Кристијан Шмит изјавио је да су политичари у БиХ „очигледно изгубили нит“ и оцијенио да је стање, због оспоравања његовог дипломатског статуса, „као да мајмуни наступају у циркусу“.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare