Šekara: Nadležne institucije da ispitaju sav moj dosadašnji rad

0

Šef kabineta načelnika opštine Pale Srđan Šekara pozvao je nadležne institucije da ispitaju sav njegov dosadašnji rad i aktivnosti u javnom i društveno-političkom životu, pa tako i neargumentovane i neistinite tvrdnje pojedinaca, među kojima i uglednih predstavnika pojedinih političkih partija da se on krije iza lažnog profila „Jovo Romanijac“ na društvenoj mreži Fejsbuk.

On je naveo da je to jedini adekvatan način da se zaustave ataci na njegovu čast i dostojanstvo i sve spekulacije koje potencijalno mogu ugroziti njegovu i bezbjednost njegove porodice.

Šekara, koji je i član Glavnog odbora SNSD-a i portparol ove stranke u Palama, ističe da se do sada nije javno oglašavao o cijelom slučaju, smatrajući bespotrebnom reakciju na kuloarske priče i podmetanja, ali istovremeno i naglašava da je odnedavno sve poprimilo ozbiljnu političku, pa i bezbjednosnu dimenziju.

„Mojim i političkim oponentima SNSD-a, ali i nekim interesnim grupama bilo je najlakše da cijelu viralnu priču vežu uz ime nekoga ko je blizak saradnik načelnika Pala i posjeduje ozbiljno, dugogodišnje novinarsko iskustvo. Već duže vrijeme sve to, pa i ‘ulogu’ u montiranom video-materijalu, u kojem se rukovodstvo opštine Pale, pa i ja lično, poistovjećujemo sa nacistima, kako je to nekada ‘režirano’ i predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku i njegovim saradnicima, prihvatao sam kao vid prljavog šablonskog podmetanja na koje ne treba javno reagovati.

Sada, kada su se u svojevrsnu hajku uključili pojedini visokopozicionirani političari, društveno-politički radnici i privrednici na najvišim javnim pozicijama, koji se ne libe da svoju bahatost manifestuju i glasnim etiketiranjima na zvaničnim ceremonijama, u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i predstavnika zajedničkih institucija BiH, načelnika opština i velikog broja uglednih ljudi, smatram da sam dužan prvenstveno prema sebi, svojoj porodici i prijateljima da zaštitim sopstveni dignitet i stanem na put svima koji mi, svjesno ili nesvjesno, svojim postupcima crtaju metu na čelu, optužujući me da sam neko ko nisam, odnosno da radim nešto što ne radim, niti sam ikada radio“, naveo je Šekara.

On ističe da je sve u životu radio otvoreno i javno, da je potpisao na hiljade tekstova, te da nikada nije imao problem da iznese svoj stav, pa i sopstveno političko opredijeljenje, što znaju i brojne kolege sa kojima je radio tokom aktivne dvodecenijske novinarske karijere.

„Neću da tvrdim, ali čini mi se da ću biti u pravu ako kažem da su oni koji mi prišivaju etiketu sakrivenog spisatelja sa društvenih mreža bili i ostali kud i kamo manje transparentni u obavljanju svojih, mahom hiperprofitabilnih poslova. Kako god, mene ni najmanje ne interesuju njihovi imovinski kartoni, pozicije i moć kojom se razbacuju, čak ni motivi zbog kojih me lažno optužuju i pljuju na moju ličnost, već isključivo zaštita ličnog dostojanstva i statusa odgovornog profesionalca, koji je sve svoje zadatke u ratnom i mirnodopskom vremenu obavljao časno, najbolje što je umio i bez skrivanja iza bilo čijeg autoriteta“, rekao je Šekara.

Kako tada, tako i sada, navodi Šekara, ne krije se iza izmišljenih i lažnih profilnih identiteta na društvenim mrežama, jer sve što misli, ima da kaže i saopšti – čini apsolutno otvoreno i javno, stilski prepoznatljivo, imenom i prezimenom i svojeručnim potpisom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare