Šekara: Kristalno je jasna činjenica da Srpskoj pripada njena imovina

0

Kristalno je jasno da Republici Srpskoj pripada njena imovina i da OHR ne bi imao potrebe za apsurdnom kampanjom i plaćenom promocijom u vezi sa „državnom imovinom“ da su sigurni da je ono što danima govore i pišu činjenično tačno, izjavio je Srni član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara.

Šekara je naveo da je Republika Srpska unijela svoju državnost i sve ono što su elementi države u najvišem obliku u državnu zajednicu BiH, a to je ustavna i pravna činjenica koja je kristalno jasna, baš kao što je jasno da joj pripada njena imovina.

„Nije nam potrebna medijska kampanja da bismo afirmisali tu činjenicu jaku kao beton, niti se možemo spuštati na nivo ustavnih `tumača` zaposlenih u pojedinim ovdašnjim ambasadama i obezglavljenom OHR-u bez legitimnog šefa parade, da bismo im dokazivali nešto što je davno riješeno i Ustavom BiH i ustavima Srpske i Federacije BiH“, istakao je Šekara.

S obzirom na to da je ovo BiH, Šekara kaže da je apsurd uobičajena pojava na koju su svi navikli, ali je naglasio da Srpska neće dozvoliti urušavanje svojih nadležnosti.

„Ima se, može se, ali džaba novci, đavolji sinovci, jer Republika Srpska, njeni zvaničnici i izabrani predstavnici na svim nivoima vlasti neće dozvoliti urušavanje njenih suštinskih nadležnosti“, poručio je Šekara.

OHR je raspisao tender za medijsku kampanju u okviru koje bi reklamirali važnosti rješavanja pitanja državne imovine. Krajem prošlog mjeseca OHR je počeo raditi na pitanju državne imovine i formirao radnu grupu stručnjaka, ali do danas nije objavio ko su članovi te radne grupe.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare