Šekara: Dodik nosilac ozbiljne i odgovorne politike

0

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara izjavio je da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nosilac ozbiljne i odgovorne politike u čijem su središtu interesi Srpske, njenih građana i srpskog naroda u cjelini, na koju konstantno atakuju oni koji podstiču i finansiraju „seanse“ analitičara Dušana Janjića sa liderima samoproglašenog Kosova.

Šekara je naveo da Dodik nije nosilac nikakvih tenzija, kako mu to svako malo spočitava Janjić, kako kaže, analitičar po potrebi, predsjednik Foruma za etničke odnose i „lice sa naslovnice“ na kojoj dominira njegova druželjubiva fotografija sa ozloglašenim teroristom i jednim od komandanata takozvane OVK Ramušom Haradinajem.

„Ovakvi istupi me ni najmanje ne čude jer predstavljaju svojevrsnu konstantu i pojavljuju se onda kada određeni centri moći procijene da su Dodik i Republika Srpska uvaženi na ozbiljnim regionalnim i globalnim adresama“, rekao je Šekara Srni.

On smatra da to nije slučajno jer agenture koje stoje iza ovog i sličnih foruma to tako ne rade.

„Ali, stiče se utisak da Janjićeva analiza procesa i prilika na ovim prostorima ne može proći bez scenarija u kojem je uloga nekog negativca rezervisana uglavnom za predsjednika Srpske, što po nas i nije loše, već naprotiv jasno upućuje na zaključak da su politike srpskih institucija na pravom putu, kako na unutrašnjem, tako i na spoljnom plan“, poručio je Šekara.

On je ocijenio da je žalosno što neki odavde samoinicijativno „trče“ po izjavu kod analitičara poput Janjića kome, ukoliko je to javnost zaboravila, nije bilo strano ni to da dijeli pravno-političke lekcije državi Srbiji u smislu „da bi trebalo da preispita svoju optužnicu protiv Haradinaja“.

„To je njegovo pravo, svako bira prijatelje i saradnike, ali i srpski narod bira svoje političke lidere, ljude za koje ocjenjuje da mogu da ga predvode i štite. Bespotrebna je bilo kakva analitika da bi se došlo do jasnog zaključka da je to Milorad Dodik“, zaključio je Šekara.

Janjić je danas za „Blic“ izjavio da je „Dodik bio nosilac tenzija“ kada se BiH lani suočila sa političkim napetostima. On smatra da je priča o svesrpskom jedinstvu i o odbrani Srba na Kosovu i Metohiji, kao i priča o borbi za opstanak Republike Srpske „ideološka matrica nacionalizma koja će trajati“, što „Dodik koristi za unutrašnju političku upotrebu“.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare