Šehovac: U kratkom roku rasvijetljeno 13 krivičnih djela

0

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac izjavio je danas da su pripadnici ove uprave u veoma kratkom roku rasvijetlili 13 krivičnih djela /razbojništva, teške krađe i izazivanje opšte opasnosti/ na području Pala, Sokoca, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva i Foče.

“Na području Pala, odnosno Jahorine, od septembra do danas rasvijetlili smo osam krivičnih djela, i to šest teških krađa, jednu krađu i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja i eksplozivnih naprava”, rekao je Šehovac na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je precizirao da je protiv šest lica čiji su inicijali M.N, K.M, P.M, C.Đ, T.N. i C.N. podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo o počinjenim krivičnim djelima.

Prema njegovim riječima, na području Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva od marta do 25. decembra lice G.N. počinilo je tri razbojništva nad radnicima trgovinskih radnji uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja i jednu krađu na području Foče.

Ovo lice je predato policijskim službenicima Policijske uprave Foča radi dalje kriminalističke obrade.

“Uspjeli smo da, pod nadzorom Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, potpuno rasvijetlimo i krivično djelo izazivanje opšte opasnosti koje je u junu izvršeno na području opštine Sokolac”, naveo je Šehovac.

On ističe da je protiv dva lica Okružnom javnom tužilaštvu podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, i to protiv K.V. zbog izazivanja opšte opasnosti, te protiv M.Š. zbog saizvršilaštva u izvršenju krivičnog djela.

Odgovarajući na pitanja novinara, Šehovac je rekao da su većina lica koja su počinila ova krivična djela povratnici u izvršenju.

Šehovac je rekao da je među počiniocima ovih krivičnih djela i jedno lice koje nije ranije bilo poznato policiji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments