Sedam stambenih objekata za izbjegličke porodice

0

Na Palama su danas potpisani ugovori o sanaciji i izgradnji sedam stambenih objekata za izbjegla i raseljena lica na području ove opštine sredstavima Saudijskog fonda za međunarodni razvoj, čija je ukupna vrijednost 261.000 KM.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je da je riječ o sanaciji i izgradnji sedam objekata koji će biti na različitim lokacijama.

„Pet objekata biće izgrađeno, a dva će biti dijelimično sanirana i rekonstruisana“, rekao je Jugović novinarima nakon što je potpisao ugovore sa predstavnicima Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i korisnicima stambenih objekata.

Jugović je zahvalio Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, kao najzaslužnijem za ovaj posao jer su u tom ministarstvu uspjeli da projekat „Rekonstrukcija stambenih jedinica za izbjeglice i raseljena lica“ privedu kraju, te stvorili uslove da počne izgradnja.

Načelnik opštine Pale rekao je da su izabrani izvođač radova i nadzorni organ, te da se nada da će vremenske prilike dozvoliti da se počne brzo sa radovima.

„Ako bude lijepa jesen, očekujemo da bude završena rekonstrukcija do Nove godine, ako ne, onda će, nažalost, radovi početi na proljeće“, dodao je Jugović.

Rukovodilac odsjeka Ministarstva za izbjegla i raseljena lica u Istočnom Sarajevu Dragiša Tuševljak rekao je da je u nadležnosti ovog odsjeka 21 opština od LJubinja do Višegrada i šest opština grada Istočno Sarajevo, te da je ovo samo jedan u nizu projekata koji se realizuju u okviru konačnog rješavanja problema izbjeglih i raseljenih lica.

„Putem regionalnog stambenog programa biće obuhvaćeno 800 porodica, a određeni broj porodica u ovoj godini već je riješen. Što se tiče ovog projekta, na području koje pokriva odsjek imali smo 20 objekata završenih u Foči, 12 u Rogatici, 15 objekata u Ustiprači za povratnike Srbe“, naglasio je Tuševljak.

On je dodao da Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica ima namjeru da u narednom periodu završi sedam objekata na Palama, četiri u Istočnoj Ilidži i šest objekata u Trnovu.

Jedan od potpisnika ugovora Olivera Matović Babić rekla je da je bila povratnik u Sarajevo, na Grbavicu, od 2003. godine, a „izbjeglica sa Grbavice od 2013. godine“.

Ona je zahvalila svim ljudima koji su uz nju i njenu porodicu i „što se jedna jako ružno započeta priča završava na ovako lijep način“.

Objekat koji će biti izgrađen nalazi se u mjestu Podkoran.

(www.palelive.com / Srna / Foto M.S.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare