SDS: Menadžment OC Jahorina da podnese ostavke

0

Srpska demokratska stranka /SDS/ pozvala je danas menadžment Olimpijskog centra Jahorina da podnese ostavke zbog nesavjesnog rada kojim je direktno ugrožena bezbjednost skijaša na Jahorini. „Ako već staze nisu zaštićene zaštitnim mrežama, rukovodstvo OC `Jahorina` mora da odgovara zašto izdvaja stotine hiljada KM za plaćanje agencije za zaštitu lica i objekata i zašto njeni pripadnici sinoć nisu na vrijeme reagovali i spriječili tragediju koja je odnijela jedan mladi život“, saopšteno je iz SDS-a. SDS traži od Vlade RS da odgovori na pitanje zašto je šestosjed dobio upotrebnu dozvolu na samo tri mjeseca, da li firma koja je gradila betonske stubove za žičaru ima licencu za te poslove i da li materijal koji je koristila zadovoljava standarde za veoma niske temperature kakve vladaju na Jahorini.

Ova stranka poziva nadležne inspekcije i institucije da provjere kvalitet izvedenih radova i da utvrde njihovu stvarnu vrijednost.

Dvadesetčetvorogodišnji muškarac iz Bačke Palanke poginuo je noćas na Jahorini kada je, kližući se na strunjači, udario u drvo.

Koroman: Navodi SDS neosnovani

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Branko Koroman izjavio je Srni da su staze na Jahorini obilježene i označene prema zakonskim propisima i kao neosnovane i neprimjerene odbacio navode SDS-a koji je danas pozvao menadžment tog centra da podnese ostavke nakon što je poginuo dvadesetčetvorogodišnji skijaš iz Bačke Palanke.

„Žao nam je što neko koristi gubitak mladog života za politizaciju i umanjenje svega onoga što je učinjeno na Jahorini“, rekao je Koroman.

Ocjenjujući bespredmetnim navode SDS-a vezane za licence, Koroman je rekao da je nadležno Ministarstvo izdalo upotrebnu dozvolu za šestosjed.

„Kada je riječ o angažovanju agencije za obezbjeđenje lica i objekata oni su angažovani od 25. decembra 2009. godine do 15. marta ove godine radi obezbjeđivanja prodajnih mjesta i prolaza na instalacijama. Navodi da se tu radi od stotinama hiljada KM su netačni, već je riječ o iznosu manjem od 10.000 KM“, rekao je Koroman.

Dvadesetčetvorogodišnji muškarac iz Bačke Palanke poginuo je noćas na Jahorini kada je, kližući se na strunjači, udario u drvo.

Srpska demokratska stranka /SDS/ pozvala je menadžment Olimpijskog centra Jahorina da podnese ostavke zbog, kako navodi ta stranka, nesavjesnog rada kojim je direktno ugrožena bezbjednost skijaša na Jahorini.

(Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare