SDS i PDP potpisali sporazum o konstituisanju Skupštine grada

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednici gradskih odbora SDS-a i PDP-a Darko Babalj i Rade Ćosović potpisali su danas u Istočnom Sarajevu koalicioni sporazum o konstituisanju vlasti u Skupštini grada prema kojem će gradonačelnik i potpredsjednik Skupštine biti iz PDP-a, a zamjenik gradonačelnika i predsjednik Skupštine grada iz SDS-a.

„Konstitutivna sjednica Skupštine grada Istočno Sarajevo biće održana 9. marta“, najavio je Ćosović.

On je rekao novinarima da su razgovori SDS-a i PDP-a o konstituisanju vlasti na nivou grada bili veoma korektni, što je rezultiralo kvalitetnim koalicionim sporazumom.

Prema njegovim riječima, Grad Istočno Sarajevo je i do sada imao stabilan budžet, a tako će biti i ubuduće.

Ćosović je najavio da će u fokusu pažnje Skupštine grada i dalje biti izgradnja bolnice Istočno Sarajevo, razvoj Univerziteta i organizacija EJOF-a 2019. godine.

Babalj je rekao da SDS i PDP nastavljaju i dalje da vladaju Istočnim Sarajevom.

„Za sve ono što bude korisno za građane Istočnog Sarajeva, nećemo se oglušiti o prijedloge drugih političkih partija koje participiraju u Gradu. Mislim da je došlo vrijeme da se sve politike u Istočnom Sarajevu okrenu građanima, ne političenju“, kaže Babalj.

On je dodao da će i SDS i PDP imati korektan odnos prema opštinama Trnovo, Pale i Istočno Novo Sarajevo čiji su gradonačelnici iz SNSD-a, čak, kako kaže, mnogo bolji nego što Vlada Republike Srpske ima prema opštinama na čijem je čelu čovjek iz SDS-a ili PDP-a.

„Uostalom, u pet od šest ošština koje čini Grad Istočno Sarajevo, mi imamo skupštinsku većinu. Nadam se da nećemo upasti u političke zamke i da će nam interesi svih naših građana biti u prvom planu“, naveo je Babalj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare