SDS: Budalaština i ludost dati PDP-u gradonačelnika

0

ISTOČNO SARAJEVO – Srpska demokratska stranka ne treba da mjesto gradonačelnika Istočnog Sarajeva prepusti Partiji demokratskog progresa. To je ludost i budalaština.
Rekao je ovo juče na pres-konferenciji u Istočnom Sarajevu član Glavnog odbora SDS-a Mirko Šarović.

– Davanje gradonačelnika PDP-u smatram ludošću i budalaštinom. To je za mene van pameti. To sam rekao i lideru PDP-a Mladenu Ivaniću. Gradonačelnik treba da bude iz SDS-a zato što mi imamo skupštinsku većinu – rekao je Šarović.

On je rekao i da u SDS-u postoje dvije struje, od kojih svaka pokušava da progura svoje ljude.

– Postoje dvije struje u SDS-u po principu – ko je s kim i kako. Postoje različiti interesi opštinskih odbora, ovaj bi gradonačelnika samo sa Ilidže, a ovamo ne može, mora da bude sa Sokoca. Ja bih Janka, onaj bi Stanka. Vjerovatno svako ima svoga – rekao je Šarović.

O izboru gradonačelnika Istočnog Sarajeva i konstituisanju lokalne vlasti, juče su iza zatvorenih vrata u zgradi Parlamentarne skupštine BiH razgovarali predsjednici SDS-a i PDP-a Mladen Bosić i Mladen Ivanić. Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić.

Ivanić poslije ovog sastanka nije bilo raspoložen za izjave. Na pitanje novinara “Glasa Srpske” da li su razgovarali o problemima u Istočnom Sarajevu, kratko je odgovorio:

“Sarajevo me ne zanima”.

Na konstataciju da nije riječ o Sarajevu, nego o Istočnom Sarajevu, rekao je: “Ni to me ne zanima”.

Na pitanje da li je bilo riječi o sukobu SDS-a i PDP-a, Ivanić je kazao da nema komentara i da nam je rekao šta je imao za jučerašnji broj.

Dok je potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić tvrdio da sastanka nije bilo i da je u jednoj kancelariji bio Ivanić, a da su u drugoj preko puta on i Bosić popili kafu, njegov stranački šef Mladen Bosić potvrdio je da je razgovarao sa Ivanićem u Parlamentu.

– Probleme oko funkcionisanja SDS-a i PDP-a rješavati na lokalu. Kako se dogovore ovdje i kako donesu zaključke opštinski odbori, SDS će tako i glasati. Razgovarao sam sa liderom PDP-a i zajedno smo došli do ovog zaključka – kazao je Bosić na presu u Istočnom Sarajevu.

“Glas Srpske” objavio je da je krajnji rok za održavanje gradske skupštine 11. mart ove godine.

PDP traži mjesto gradonačelnika, ali SDS ne pristaje na ovaj zahtjev.

Komentarišući zahtjeve PDP-a visoki funkcioner SDS-a Milovan Cicko Bjelica rekao je da bi i on onda, ako poredi izborni rezultat sa PDP-om, “mogao da traži mjesto ministra unutrašnjih poslova u Vladi RS”.

– Prije izbora dogovorili smo se da PDP podrži kandidate SDS-a u Istočnom Sarajevu, Rogatici i Han Pijesku, a PDP je to izigrala. Ni načelni razgovori nisu ispoštovani – kaže Bjelica.

Lider PDP-a Mladen Ivanić rekao je da “očekuje da će SDS ispoštovati dogovor”.

– To znači da PDP dobije gradonačelnika u Istočnom Sarajevu. Očekujem da ispoštuju dogovor jer smo mi ispoštovali svoje obaveze i u 40 opština ne bi bilo načelnika da nije bilo podrške PDP-a – kazao je Ivanić.

Šarović i Babalj

Šarović je, komentarišući informacije o sukobu sa predsjednikom Gradskog odbora SDS-a Darkom Babaljem rekao da on nema informacije o tome.

– Dobar sam sa njim i izljubimo se. Nemam nikakvih problema. Da li mi šta pokušava smjestiti i diskreditovati me, zaista ne vidim razloga za to. Ne znam koji su mogući razlozi za to da me negdje nešto potkači – kazao je Šarović.

(www.palelive.com / Glas Srpske)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare