SDA traži utvrđivanje sukoba interesa Hasanovića

0

MILIĆI – Odbornici Stranke demokratske akcije /SDA/ u Skupštini opštine /SO/ Milići Murat Avdić i Halil Jašić pokrenuli su inicijativu za utvrđivanje sukoba interesa potpredsjednika lokalnog parlamenta i doskorašnjeg člana te stranke Senada Hasanovića.

Podnosioci zahtjeva tvrde da je Hasanović u sukobu interesa, jer istovremeno obavlja i dužnost predsjednika Odbora ratnih vojnih invalida Milići i predsjednika Fudbalskog kluba „Jadar“ iz Nove Kasabe, koji se finansiraju iz opštinskog budžeta.

Avdić, koji je i predsjednik Opštinskog odbora SDA Milići, rekao je Srni da SDA traži smjenu Hasanovića i izbor drugog kandidata te stranke za potpredsjednika Skupštine.

„Hasanović je istupio iz sistema SDA i s obzirom da su te pozicije bile vezane za stranačko djelovanje pokrenuli smo inicijativu s ciljem da se dođe do novih imenovanja“, kazao je Avdić.

Reagujući na inicijativu, Hasanović je zapitao zbog čega čelnicima milićkog SDA nije smetalo kada je, kao potpredsjednik milićke Skupštine u dva ranija mandata, obavljao iste dužnosti u FK „Jadar“ i Odboru RVI.

„Ovdje se radi o potezima pojedinaca i ličnim interesima. Zbog toga sam i zaledio članstvo u Opštinskom odboru SDA do izbora koji treba da se održe ove godine“, rekao je Hasanović.

Nakon oktobarskih izbora Hasanović je izabran za potpredsjednika glasovima odbornika Saveza nezavisnih socijaldemokrata i koalicije manjih stranaka okupljenih oko SNSD-a, koji u milićkoj Skupštini imaju većinu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare