Savremena problematika i agrotehnika u proizvodnji kukuruza

0
Savremena problematika i agrotehnika u proizvodnji kukuruza

ZVORNIK – Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti grada Zvornika u saradnji sa kompanijom „Sinđentom“ iz Beograda organizovalo je stručnu prezentaciju iz oblasti ratarske proizvodnje o temi „Savremena problematika i agrotehnika u proizvodnji kukuruza i ponuda `Sinđentinih` rješenja“.

Predavači su bili Srđan Nastić i Nikola Jović iz kompanija „Sinđenta“ i „Agrounik“, saopšteno je danas iz Gradske uprave Zvornik.

Nastić je istakao da je cilj prezentacije da se poljoprivrednicima skrene pažnja na probleme koje su predstavnici ovih kompanija uočili na terenu, te da poljoprivredne proizvođače upute u najnovije tehnologije proizvodnje i ponude im najkvalitetnije proizvode sa kojima mogu postići visoke rezultate.

„Poljoprivredna proizvodnja postala je vrlo skupa, velika su ulaganja i rizici, jer imamo klimatske promjene, nesigurno tržište“, rekao je Nastić.

On je naglasio da poljoprivredni proizvođač mora biti edukovan, pratiti savremene trendove, te primjenjivati najsavremeniju agrotehniku i najnovije tehnologije proizvodnje kako bi mogao da zadrži visok prinos i profitabilnost.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare