Savo Vlačić pobjednik manifestacije „Dani kosidbe Romanija 2012. godine“

0

SOKOLAC – Savo Vlačić sa Han Pijeska pobjednik je treće tradicionalne manifestacije u košenju ručnim kosama „Dani kosidbe Romanija 2012. godine“ u Žljebovima kod Sokoca, na kojoj je učestvovalo 12 kosaca. Vlačić je osvojio 300 KM, dok je drugo mjesto i 200 KM pripalo Nebojši Dupljaninu sa Han Pijeska.

Treće mjesto i 100 KM osvojio je Jezdimir Zeković sa Sokoca, četvrti je bio Vojko Lopatić iz Mokrog, opština Pale, koji je osvojio ručnu kosu, dok je peti bio Milivoje Janjušević sa Han Pijeska.

U bacanju kamena sa ramena prvi je bio Jugoslav Petrušić, koji je osvojio 200 KM, drugi Nenad Stuparušić, koji je osvojio 100 KM, dok je treće mjesto i 50 KM pripalo Borislavu Memedoviću.

U potezanju konopca učestvovalo je pet ekipa. Prva je bila ekipa sokolačkog Šumskog gazdinstva „Romanija“, koja je osvojila 200 KM, dok je drugo mjesto i 100 KM pripalo ekipi Auto-moto kluba Sokolac. Trećeplasirana je ekipa Vidrića, koja je osvojila nagradu od 50 KM.

Organizatori manifestacije su preduzeća „Agrokom-zis“ i „Junior“ sa Sokoca, kao i „Pobjeda“ iz Rogatice. Pokrovitelji su bili Skupština opštine Sokolac, sokolačko Šumsko gazdninstvo „Romanija“ i drugi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare