Savjesnim poslovanjem smanjivati gubitke

0

MILIĆI – Šumsko gazdinstvo /ŠG/ „Milići“ iz Milića, koje je od 2006. do aprila ove godine bilo u sastavu ŠG „Birač“ iz Vlasenice i imalo status šumske uprave, od ove sedmice zvanično funkcioniše kao samostalno gazdinstvo, izjavio je danas Srni vršilac dužnosti direktora ŠG „Milići“ Igor Golić.
Golić je objasnio da su odluku o izdvajanju iz ŠG „Birač“ donijeli Vlada Republike Srpske i Javno preduzeće „Šume Republike Srpske“, na osnovu inicijativa i zahtjeva privrednih struktura iz Milića.

„U proteklom decetogodišnjem periodu Šumsko gazdinstvo iz Vlasenice konstantno je bilježilo gubitke i takav trend nastavljen je i u zadnje dvije-tri godine. Pri tome, milićka uprava učestvovala je u etatu `Birča` sa 30 do 35 odsto, a u prihodu i do 40 odsto i uglavnom je pozitivno poslovala. Na osnovu tih pokazatelja postavilo se pitanje našeg daljeg učešća u radu ŠG `Vlasenica`“, rekao je Golić.

Golić objašnjava da je izdvajanju milićkog gazdinstva prethodio diobni bilans, na osnovu kojeg je ŠG „Milići“ pripao 41 radnik, kao i finansijski gubitak u visini od 1.150.000 KM, na osnovu negativnog poslovanja ŠG „Birač“.

„Vjerujemo da ćemo savjesnim i odgovornim poslovanjem ovaj gubitak u narednom periodu konstantno smanjivati. Imamo potreban stručni kadar, dobru strukturu drvnih sortimenata na području kojim gazdujemo, a u prilog nam idu i uslovi na tržištu gdje su naši sortimenti veoma traženi“, rekao je Golić.

Golić dodaje da je u ŠG „Milići“ u ovoj godini planirana proizvodnja od 30.000 metara kubnih drvnih sortimenata, uz učešće lišćara od 70 odsto, te četinara od 30 odsto.

On ističe dobru saradnju sa izvođačima radova, te činjenicu da imaju unaprijed dogovorene kupce za 2016. godinu, među kojima su i strateški partneri, Kompanija „Boksit“ iz Milića i više drvoprerađivačkih firmi iz regije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare