Savić: Stanje na području opštine mnogo bolje

0

Situacija na području opštine Pale je mnogo bolja nego prethodnih dana kada je zbog velike količine snijega proglašeno vanredno stanje, rekao je Srni načelnik opštine Slobodan Savić.
„Kada smo proglasili vanredno stanje mobilisali smo sve potencijale u ljudstvu i mašinama, jedinicu Civilne zaštite, a javili su nam se i vlasnici privatnih firmi i na raspolaganje stavili postojeću mehanizaciju“, rekao je Savić i dodao da je pomoglo i Ministarstvo odbrane BiH koje je ustupilo dvije mašine za čišćenje snijega.

On je naglasio da od juče mašine rade na raščišćavanju puta preko Trebevića koji bi u toku dana trebalo da bude prohodan, dok su pravci prema Prači, Jahorini, Mokrom i okolnim selima očišćeni.

„Problemi se mogu pojaviti ako počne da pada novi snijeg, tako da ćemo morati sve potencijale ponovo da angažujemo“, rekao je Savić.

On je naglasio da su se građani Pala odazvali na poziv i pomogli u čišćenju, kao i u skidanju snijega sa starijih objekata i zgrada sa većim gabaritima kako ne bi došlo do urušavanja krovne konstrukcije.

Prema Savićevim riječima, čišćenje saobraćajnica otežavala su vozila koje su građani ostavili pored puta, što je stvaralo probleme.

Savić je istakao da su imali i slučajeva da građani traže pomoć u hrani i lijekovima, tako da su juče uz pomoć Gorske službe spasavanja motornim sankama dostavljena hrana, lijekovi i voda staračkom domaćinstvu u jednom selu kod Podviteza.

„Imali smo i jednog bolesnika u Podgrabu do koga nismo mogli doći iz pravca Pala, pa mu je pružena prva pomoć u Prači u Federaciji BiH, a odatle je transportovan do bolnice Kasindo“, istakao je Savić.

Što se tiče snabdijevanja životnim namirnicama, Savić je rekao da nije bilo problema i da sve prodavnice i pekare rade, dodajući da rade i obdaništa na Palama.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare