Savić: Na proljeće pokrivanje sportske dvorane

0

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić najavio je da će na proljeće početi radovi na pokrivanju i zatvaranju sportske dvorane u ovoj opštini, za šta će biti izdvojeno 2,5 miliona KM. Savić je rekao Srni da će opština Pale iz budžeta za iduću godini izdvojiti oko 500.000 KM, a opština je podnijela zahtjev Fondu za razvoj RS za dodjelu dva miliona KM, kako bi završili izgradnju ove sportske dvorane. On je podsjetio da je opština Pale dobila odobrenje Vlade RS da se može zadužiti dva miliona KM za ove potrebe. „Skoro devet godina gledamo u ove zidine i želimo da završimo sportsku dvoranu za 22 sportska kluba koliko ih ima u Palama, kao i za sve druge sportske i kulturne manifestacije kojih na ovim prostoru ima puno, posebno kada su u pitanju turistički potencijali, turističke berze i sajmovi“, naglasio je Savić i dodao da bi se dvorana mogla koristiti za sve manifestacije na području Pala. Savić je istakao da ovakav objekat nedostaje Palama, zbog čega je njegova izgradnja stavljena kao prioritet opštine za narednu godinu.

„Nadamo se da ćemo uz pomoć Vlade RS završiti sportsku dvoranu“, rekao je Savić i dodao da će kapacitet dvorane biti 2 200 mjesta.
On je podsjetio da je prema idejnom rješenju bilo planirano da se u ovaj objekat smjeste i Fakultet fizičke kulture, univerzitetska i gradska biblioteka, prateće prostorije, sportska dvorana, multimedijalna dvorana, međutim još nije postignut dogovor sa Univerzitetom i resornim ministarstvom, pa se opština opredijelila da sada radi samo sportsku dvoranu.

Savić je istakao da su stručnjaci iz Banjaluke nedavno ispitali varove i stubove na ovoj, prije više godina započetoj građevini, i ustanovili da se radovi mogu nastaviti. U ovu dvoranu do sada uloženo 3.750.000 KM, ne računajući zemljište vrijedno oko milion KM, koje je opština dodjelila za izgradnju.

(sarajevo-rs.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare