Savić i Tošović nosioci lista SDS-a

0

Aktuelni načelnik opštine Pale Slobodan Savić i bivši načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Slavko Tošović, koga je sa te funkcije smjenio nekadašnji šef OHR-a Pedi Ešdaun, biće nosioci lista u tim opštinama na predstojećim izborima.

SDS poručuje da je njihovim kandidovanjem stavljena tačka na sve spekulacije o eventualnim nezavisnim kandidaturama Savića i Tošovića, koje su se pominjale kao mogućnost u slučaju da stranka ova dva funkcionera ne istakne za nosioce lista.

U paljanskom OO SDS kažu da će se SNSD-ovom kandidatu za načelnika opštine Komu Simoviću suprotstaviti Miodrag Kovačević, predsjednik OO SDS Pale i delegat u Vijeću naroda RS, dok će se na odborničkoj listi kandidata SDS naći i imena Sonje Karadžić Jovičević ćerke Radovana Karadžića i Slavka Kujundzica, bivšeg načelnika opštine, koji je svojevremeno takođe trpio sankcije visokog predstavnika.

– Vjerujemo da će ova kombinacija mladosti i iskustva biti dobitna, kako u opštini Pale, tako i za skupštinsku većinu u gradu Istočnom Sarajevu, gdje ćemo nakon izbora za jednu od ključnih pozicija predložiti Slobodana Savića – kažu u OO SDS Pale.

Ove inforrnacije Pressu RS potvrdio je i Savić, koji je naglasio da je u paljanskom SDS-u postignut čvrst dogovor o načelničkom kandidatu i odborničkoj listi.

-To je dogovor u interesu pobjede – kratko je rekao Savić.

SNSD: Vjerujemo da ćemo osvojiti mjesto načelnika i skupštinsku većinu. Vrijeme je da se na Palama, promjeni vlast

I Slavko Tošović je potvrdio da će nositi odborničku listu SDS-a za Skupštinu opštine Istošno Novo Sarajevo.

– Zadovoljan sam činjenicom da SDS na ovaj način u politicki život vraća svoje nepravedno smjenjene kadrove, što ojačava stranku i povećava naše šanse za pobjedu na lokalnim izborima – tvrdi Tošović

U taboru SNSD-a, medutim, ističu da ih ne interesuje šta se događa u redovima SDS-a. Potpredsjednik paljanskog SNSD-ca Slobodan Minić kaže da je ta stranka okrenuta sebi, jer želi da pobjedi u toj opštini i formira skupštinsku većinu.

– Vjerujemo da će naš kandidat za načelnika Komo Simović i naša odbornička lista biti uspješni, jer se na njoj nalaze kvalitetni ljudi sa kredibilitetom. Vrijeme je da se na Palama promjeni vlast – poručuje Minić.

Zanimljiva i neizvjesna predizborna utakmica očekuje se i na Sokocu, gdje postoji mogućnost da i PDP istakne svog kandidata za načelnika opštine, koji bi se suprotstavio kandidatu SDS-a Milovanu Cicku Bjelici i SNSD-a Bojanu Tošiću.

Predsjednik SO Sokolac i potpredsjednik PDP-a Dragiša Delić još ne želi da otkriva sve karte. Delić kaže da u opštinskom odboru PDP-a razmišljaju o dvije mogućnosti.

– Prva i izvjesnija opcija je da izbacimo svog kandidata, jer bi se oko njega okupile i manje političke partije.

Druga mogućnost je da natjeramo kandidate SDS-a i SNSD-a da podrže naš stranački program u zamjenu za PDP-ovu podršku njihovoj kandidaturi – ističe Delić.

On dodaje da ta stranka, osim neformalnih kontakata, na Sokocu nije imala zvanične razgovore ni sa SDS-om, a ni sa SNSD-om.

– U drugim opštinama Istočnog Sarajeva svaki naš odbor autonomno će odlučivati s kim će u koaliciju i da li će imati kandidata za načelnika – kaže Delić.

(www.palelive.com / Press.rs / Z.Ž.)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare