Savez za Pale: Jugović da se izvini

0

Koalicija „Savez za Pale“, koju čine SDS, PDP i NDP, osudila je izjavu načelnika opštine Pale Boška Jugovića da rukovodstvo ovih partija SMS porukama prijeti njemu i njegovoj porodici i pozvala ga da se javno izvini.
Član Izvršnog odbora SDS-a Miodrag Kovačević rekao je na konferenciji za novinare da je Jugović u sinoćnjoj emisiji lokalne „OSM“ televizije iznio neargumentovane optužbe da rukovodstvo SDS-a, PDP-a i NDP-a prijeti njemu i njegovoj porodici, koje ne doprinose boljem imidžu opštine Pale.

„Osuđujemo ovakve pojave i stojimo na raspolaganju policijskim organima, a sa druge strane tražimo od načelnika da u roku od mjesec dana dostavi javnosti dokaze na osnovu kojih je iznio ove monstruozne optužbe“, naveo je Kovačević i dodao da, ako to ne uradi, bilo bi moralno da podnese ostavku i da više ne truje stanovnike Pala.

On je rekao da je Jugović i u predizbornoj kampanji govorio da mu stižu prijeteće poruke, ali to u Policijskoj stanici Pale nije prijavljeno, niti dokumentovano, što govori da je to bila neistina u predizborne svrhe.

Predsjednik Opštinskog odbora NDP-a Siniša Lasica poručio je građanima Pala da ne gledaju Televiziju „OSM“ na kojoj je sinoć načelnik iznio niz lažnih optužbi na račun SDS-a, PDP-a i NDP-a, navodeći da je direktor te televizije Mirko Despić savjetnik načelnika opštine.

Lasica, koji je i potpredsjednik Skupštine opštine, pozvao je načelnika da se izvini zbog ovih optužbi, a ako to ne učini, onda će odbornici ove tri partije u srijedu, 31. maja, na sjednici Skupštine opštine Pale javno da se oglase i donesu zaključak koji neće biti u svrhu dalje saradnje i bilo kakve komunikacije sa aktuelnim načelnikom.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević iz PDP-a osudio je istup načelnika i naglasio da se, ne zna iz kog razloga, Jugović i njegov savjetnik Despić trude da na Palama stvore lošu klimu.

Vučićević je pozvao načelnika da se suoče na Televiziji „OSM“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare