Saudijci pomažu obnovu pet kuća

0

MILIĆI – Saudijski razvojni fond finansiraće obnovu pet stambenih objekata povratnika u opštini Milići, u okviru projekta na državnom nivou kojim je planirana obnova 370 stambenih jedinica za povratnike u Federaciju BiH i Republiku Srpsku /RS/.

Ovo je danas novinaru Srne izjavio šef Komisije za povratak u opštini Milići Senad Hasanović, dodavši da će stambeni objekti biti urađeni po sistemu „ključ u bravu“, uz prosječna ulaganja od 25.000 KM po jednom objektu.

„Sljedeći korak biće objavljivanje javnog poziva za podnošenje prijava, a potom i tender za izbor izvođača radova. Naša obaveza bila je da predložimo jednog člana u tenderskoj komisiji i člana u komisiji za odabir korisnika donacije“, rekao je Hasanović.

On je objasnio da je nosilac projekta Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Federacije BiH.

U opštini Milići do sada je obnovljeno ili izgrađeno 970 stembenih jedinica, od 1.300 koliko je porušeno u toku rata, podsjetio je Hasanović.

„Riječ je o stambenim jedinicama i povratnika, a i interno raseljenih lica. Mogu da kažem da smo u poređenju sa drugim sredinama, ovdje u Milićima dosta uradili na tom planu“, rekao je Senad Hasanović i dodao da je najveću pomoć u procesu obnove i izgradnje pružila Švedska razvojna agencija /SIDA/, ali i drugi brojni donatori.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare