Šašavko zabavljao mališane

0
Šašavko zabavljao mališane

SOKOLAC – Šezdesetak mališana na Sokocu družilo se danas sa akademskim slikarom i animatorom Dionisom Sarićem iz Sarajeva, popularnim Šašavkom, učestvujući u radionici „Srećna djeca, srećni ljudi“, koju je organizovala Ustanova za kulturu „Pero Kosorić“ povodom Nedjelje djeteta.

Sarić je rekao Srni da se deset godina profesionalno bavi bodi-artom, fejs-pejtingom i zabavom djece, a već treći put gostuje na Sokocu putem radionice koje organizuje lokalna Ustanova za kulturu.

„Bilo je divno raditi sa ovim mališanima, ali djeca posebno pamte svog Šašavka po fejs-pejtingu, odnosno oslikavanju lica u stilu junaka iz crtanih filmova“, naglasio je Sarić.

On je dodao da je ovo prilika da kaže roditeljima da su boje posebno napravljene za djecu u paleti od tri do 12 godina i da nemaju alergene, nemaju toksine, sa bazom su od kokosa i obogaćene su vitaminima, te da zbog toga i nema razloga za brigu.

Direktor sokolačke Ustanove za kulturu „Pero Kosorić“ Irena Šućur rekla je da su u današnjoj radionici učestovala djeca iz Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama „Podrška“, mališani iz Dječijeg kutka, djeca iz Edukativnog centra „Big ben“ Sokolac i drugi mališani koje su u prostorije ove ustanove doveli roditelji.

Ona je dodala da ova ustanova obilježava Nedjelju djeteta od 1998. godine različitim programima prilagođenim njihovom uzrastu.

Profesor engleskog jezika u Edukativnom centru „Big ben“ Danijela Dubovina navela je da su i mališani ovog centra već drugu godinu gosti u programu obilježavanja Nedjelje djeteta u Ustanovi za kulturu.

On je dodala da i ovo udruženje svake godine na različite načine obilježava Nedjelju djeteta.

„Minule subote smo vodili djecu na tenis, danas samo sa animatorom Šašavkom, a slijede i posjete Narodnoj biblioteci u gradu i niz drugih aktivnosti čiji je cilj da kod djece razvijamo pozitivne navike, što je bitno za njihov razvoj, napredak i obrazovanje“, rekla je Dubovina.

Ona je istakla da se od ove godine u „Big benu“ organizuju i kursevi informatike za odrasle i djecu, ali da će za dvadesetak mališana iz ovog centra druženje sa Šašavkom ostati lijepa uspomena.

Pokrovitelj ove manifestacije su opština Sokolac i oganizacija „Vorld vižn“, putem projekta koji je Ustanova za kulturu Sokolac ranije kandidovala ovoj humanitarnoj organizaciji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare