Šarenac smijenjen zbog divljanja pijanog Čolovića!

0

SOKOLAC – Radovan Šarenac, u čijoj su porodičnoj kući prošlog vikenda u pucnjavi ranjeni zamjenik načelnika Sokoca Mirko Čolović i v.d. direktora Šumskog gazdinstva „Romanija“ Bojan Tošić, juče je smenjen s funkcije komandira Policijske stanice Sokolac!

Iako se u saopštenju za javnost Centra javne bezbijednosti Istočno Sarajevo ne navode razlozi koji su doveli do smjene, Press RS saznaje da je Šarencu došao glave neuspješan pokušaj da zataška neviđeni skandal koji je izbio na proslavi njegove krsne slave u selu Kula, kada je mortus pijani „gazda Mirko“ iz pištolja prvo ranio novog direktora ŠG „Romanija“, a zatim i sebe.

Moguća i suspenzija

– Na predlog načelnika CJB Istočno Sarajevo, direktor policije Republike Srpske donio je rješenje kojim se policijski službenik Mladen Vukojičić raspoređuje na poslove i zadatke komandira PS Sokolac umjesto dosadašnjeg Radovana Šarenca – kratko nam je saopštila Danka Tešić, portparol CJB Istočno Sarajevo.

Međutim, odlično obavješteni izvori Pressa RS otkrivaju da bi smjenjeni komandir sokolačke policije, osim degradacije u službi, uskoro mogao fasovati i disciplinski postupak, ukoliko nastavak istrage o ovom slučaju pokaže da je svjesno prikrivao Čolovićevo divljanje.

– Šarenac je prvenstveno smijenjen zbog toga što je policija RS o skandalu koji se dogodio pod njegovim krovom prva saznanja dobila od MUP-a Kantona Sarajevo, i to tek pošto su Čolović i Tošić „junačke“ rane vidali u sarajevskoj bolnici „Koševo“. Ukoliko istraga pokaže da je Šarenac namjerno pokušao da prikrije ovaj slučaj, osim pokretanja disciplinskog postupka vjerovatno mu slijedi i suspenzija – kažu naši sagovornici.

Odletio i zamjenik komandira!

Osim smjene komandira PS Sokolac, koji se još nalazi pod istragom zbog kontroverznog događaja koji se zbio u njegovoj porodičnoj kući, Press RS saznaje da je u paketu s Radovanom Šarencem, odlukom načelnika CJB Istočno Sarajevo, smijenjen i njegov dosadašnji zamjenik u PS Sokolac Milan Božić.

– Božićevo mjesto zauzeo je Danko Šuka, dojučerašnji inspektor u CJB Istočno Sarajevo. Inače, interesantno je da je i Šuka bio jedan od gostiju na proslavi krsne slave kod Šarenca prilikom koje su ranjeni Čolović i Tošić – kažu naši izvori.

(www.palelive.com / Press)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare