Sarajlije osvojile memorijal „Ilija Đurević Ike“

0

FOČA – Trijumfom ekipe Kafana „Vasa Ladački“ iz Istočnog Sarajeva, u Foči je završen Peti memorijal u basketu „Ilija Đurović Ike“.


Turnir posvećen velikom fočanskom sportisti, treneru i nastavniku fizičke kulture trajao je tri dana, a okupio je 18 ekipa.

Nikola Ašanin iz pobjedničkog sastava rekao je sinoć da svake godine rado dolaze na „Iketov memorijal“ i da im je drago da se na ovakav način pamte zasluge ljudi i ne zaboravlja Iketov uticaj na fočanske generacije.

Sarajlijama je ovo drugi trijumf na Iketovom meorijalu, a u finalu su nadigrali domaći sastav „Sinema klub“, za koji je nastupio i nekadašnji košarkaš i trener fočanske „Sutjeske“ LJubiša Kovačević.

On ističe da je Ilija Đurović u teškim vremenima mnogo značio za Foču.

„Puno mi je srce zbog svega, jer sam sa pokojnim Đurom bio veliki prijatelj, on je bio moj učitelj, a i nagovorio me je da se bavim trenerskim poslom. To je čovjek koji je postavio temelje škole košarke i odbojke u Foči, svestrani sportista i odličan pedagog koji je znao na lijep pedagoški način da radi sa djecom i od koga smo svi mnogo naučili“, rekao je Kovačević.

Mladen Mandić, predsjednik Omladinskog pokreta Foča koji je organizator memorijala, ističe da je na turniru učestvovalo dosta mladih sportista.

„Smisao turnira je da podržavamo mlade igrače, da ih usmjeravamo na pravi put, baš onako kao je pokojni nastavnik Ilija Đurović usmjeravao svoje učenike. Ovo je najbolji način da se mladi sklone sa ulice i prate put koji je utabao Đurović“, rekao je Mandić.

Osim turnira u basketu, u Foči se organizuju i turniri u malom fudbalu i odbojci na pijesku u čast Ilije Đurovića Iketa, koji je bio univerzalni sportista – jednako dobro je igrao košarku, odbojku i fudbal, a na Međuopštinskim sportskim igrama je osvajao medalje i u plivanju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare