Saradnja univerziteta iz Srpske i Koreje

0

Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Univerzitet u Banjaluci i Hankuk univerzitet za strane jezike sa sjedištem u Seulu i kampusom u gradu Jonginu potpisali su danas sporazum o saradnji koji precizno definiše pravce zajedničkih aktivnosti u narednih pet godina.

Zbog situacije izazvane virusom korona i nemogućnosti organizovanja ličnog prisustva, dva rektora univerziteta iz Srpske Milan Kulić i Radoslav Gajanin Sporazum su potpisali ranije, dok je zvanično ceremonija potpisivanja završena danas kada je sporazum potpisao predsjednik Hankuk univerziteta u Seulu.

Sporazum je potpisan posredstvom Ambasade BiH u Japanu koja nerezidentno pokriva i Koreju, a realizacija potpisivanja je uslijedila nakon posjete ambasadora BiH u Japanu Siniše Berjana Hankuk univerzitetu prošle godine, saopšteno je iz Ambasade BiH u Japanu.

U saopštenju se navodi da je u međuvremenu usaglašavan konačni tekst sporazuma između univerziteta potpisnika, sa posebnim fokusom na saradnju fakulteta i katedri koje se bave izučavanjem srpskog jezika i književnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare