Сарадња универзитета из Српске и из кинеске провинције Ђангсу

0
ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 6. ЈУНА /СРНА/ - Универзитети у Источном Сарајеву и Бањалуци, посредовањем Амбасаде БиХ у Кини, потписали су споразум о сарадњи са Сјеверозападним универзитетом из кинеске провинције Ђангсу на период од пет година.

Универзитети у Источном Сарајеву и Бањалуци, посредовањем Амбасаде БиХ у Кини, потписали су споразум о сарадњи са Сјеверозападним универзитетом из кинеске провинције Ђангсу на период од пет година.

Споразумом се, између осталог, предвиђа размјена академског особља и студената, заједничко организовање научних догађаја и учешће у пројектима од обостраног интереса, а планиране су и међусобне посјете до краја године са посебним фокусом на сарадњу катедри за кинески језик и културу, историју и математику, саопштено је из Амбасаде БиХ у Кини.

Споразум је потписан јуче у Ланџоуу, главном граду кинеске провинције Ђангсу, који броји скоро пет милиона становника, у присуству ректора кинеског универзитета Ванг Џанрена и других представника ове високошколске установе, те амбасадора БиХ у Кини Синише Берјана.

Сјеверозападни универзитет, основан 1902. године, налази се на листи прве класе универзитета у Кини. Ова респектабилна установа у свом саставу има 27 факултета и око 40.000 студената.

Кроз партнерство са универзитетима широм свијета основали су неколико Конфуцијевих института који промовишу међународну сарадњу и културну размјену.

Овај универзитет на свјетској листи најбољих универзитета налази се међу 800 најбољих у свијету.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare