Potpisan sporazum o saradnji u oblasti zimskog turizma

0

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je danas u Banjaluci da će potpisivanje sporazuma o saradnji između Olimpijskog centra „Jahorina“ i preduzeća „Skijališta Srbije“ upotpuniti ponudu zimske turističke sezone Centra.
„Siguran sam i da će svi oni koji budu gostovali u preduzeću ‘Skijališta Srbije’ doći i na Jahorinu, kako bi vidjeli našu olimpijsku ljepoticu“, rekao je Gluhaković novinarima.

Gluhaković, koji je prisustvovao potpisivanju ovog sporazuma, podsjetio je da resorno ministarstvo sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije radi na još dva velika projekta.

„To je potpisivanje sporazuma sa Turističkom organizacijom Zlatibora, te će svi oni koji iz Srpske posjete ovu turističku destinaciju imati popust od 10 do 20 odsto“, naveo je Gluhaković.

On je dodao da se drugi projekat odnosi na Zdravstveno turistički centar „Banja Koviljača“, čije će usluge posjetioci iz Srpske plaćati uz određen popust.

„Čekamo samo pozitivno mišljenje Vlade Srbije, odnosno Ministarstva zdravlja na ugovor koji smo poslali“, objasnio je Gluhaković.

Prema njegovim riječima, resorno ministarstvo radi na saradnji i sa banjama i turističkim organizacijama Slovenije, kako bi Srpska sa svojim kapacitetima izašla i na tržište Evrope.

Direktor preduzeća „Skijališta Srbije“ Dejan LJevnaić rekao je da se potpisivanjem sporazuma sa Olimpijskim centrom „Jahorina“ nastavlja regionalno povezivanje Srpske i Srbije.

„Skijašima smo omogućili da kupovinom sezonskog ski-pasa u Srbiji, mogu da skijaju u Olimpijskom centru ‘Jahorina’ tri povezana dana, dok će, s druge strane, skijaši kupovinom ski-pasa u ovom centru moći koristiti skijališta u Srbiji“, istakao je LJevnaić.

On je naveo da ovo preduzeće upravlja ski-centrima na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj Planini.

„Pozivam sve skijaše da iskoriste ove mogućnosti, te da provere visoke standarde na našim srpskim planinama“, poručio je LJevnaić.

On je dodao da će razmjena znanja i iskustava u ovoj oblasti doprinijeti poboljšanju kvaliteta usluge i stvaranju boljih uslova za skijaše koji koriste ski – centre ovih preduzeća.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Velibor Lazarević istakao je da je ovim sporazumom poboljšana dugogodišnja saradnja koju ovaj centar ima sa preduzećem „Skijališta Srbije“.

Sporazum o saradnji između Olimpiskog centra „Jahorina“ i preduzeća „Skijališta Srbije“ LJevnaić i Lazarević potpisali su danas u okviru „Foruma o privrednoj saradnji Republike Srpske i Srbije Banjaluka 2015“.

Na forumu, koji je otvoren danas u Banjaluci, učestvuje blizu 200 predstavnika malih i srednjih preduzeća, klastera i agencija sa obje strane Drine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare