Saradnja kulturnih centara Novog Sada i Istočnog Novog Sarajeva

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO, 15. APRILA /SRNA/ – Kulturni centri Istočno Novo Sarajevo i Novi Sad ubuduće će moći da razmjenjuju programe i rade na kreiranju zajedničkih programa, navedeno je u Memorandumu o razumijevanju potpisanom danas između ove dvije ustanove kulture.
Memorandum o razumijevanju potpisali su direktor Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo Mladen Janković i direktor Kulturnog centra Novi Sad Bojan Panaotović.

Janković je novinarima uoči potpisivanja Memoranduma izrazio zadovoljstvo što će Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo ubuduće imati mogućnost da sarađuje sa institucijom kulture koja ima tradiciju dužu od pola vijeka i koja je po uspješnom radu poznata u regionu.

„Naš kulturni centar je relativno mlada ustanova, koja je osnovana 2003. godine, ali ćemo završetkom izgradnje novog gradskog pozorišta i galerije dobiti zadovoljavajuće uslove za kvalitetnu i ozbiljnu saradnju sa Kulturnim centrom Novog Sada“, istakao je Janković.

On je dodao da je današnjem potpisivanju prethodio kulturni program na kojem su nastupili kolektivi i pojedinci sa kojima Kulturni centar Istočno Novo sarajevo već ima potpisane memorandume, koji su rezultirali uspješnom i plodonosnom saradnjom.

Panaotović je rekao da u 21. vijeku kulturne granice u fizičkom i geografskom smislu postaju mnogo manje bitne i da je kultura ključna oblast gdje se može sarađivati, te da je stoga, kako je naglasio, logično i prirodno da se uspostavi saradnja između kulturnih centara Istočnog Novog Sarajeva i Novog Sada.

„Mi smo braća i ovo je samo jedan početak koji će označiti plodonosnu, bogatu i svrsishodnu saradnju. Sve što naši partneri budu željeli da predstave u Novom Sadu, koji je 2019. godine Omladinska prestonica Evrope, a 2021. godine i Evropska prestonica kulture, mi ćemo im to omogućiti“, istakao je Panaotović.

Prema njegovim riječima, dvije ustanove kulture širok spektar saradnje od pozorišta, književne riječi do tribina.

Nakon potpisivanja memoranduma istoričar i saradnik Kulturnog centra Novog Sada Ognjen Karanović održao je predavanje o temi bratskih veza Republike Srpske i Srbije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare