Šarac: Odlikovanje predsjednika Srpske – podstrek za dalji rad

0

Direktor Doma zdravlja „Pale“ Ivan Šarac izjavio je da odlikovanje Medalja zasluga za narod, koje je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović dodijelila ovoj ustanovi za doprinos u borbi protiv pandemije virusa korona, predstavlja podstrek zdravstvenim radnicima u daljem radu.

Šarac je zahvalio Cvijanovićevoj što je prepoznala trud paljanskog Doma zdravlja i njihovu požrtvovanost za vrijeme pandemije, kao i za novčanu nagradu zdravstvenim radnicima u iznosu od po 1.000 KM.

„Priznanje i nagrada su opravdani i zasluženi. Svi radnici su bili vrijedni i u najtežem periodu spremno odgovorili svom zadatku. Drago mi je što je neko to posmatrao i nagradio“, rekao je Šarac Srni i dodao da odlikovanje nije mala stvar jer su zdravstvene ustanove bile prva linija odbrane od virusa korona.

Prema njegovim riječima, zdravstveni radnici dali su veliki doprinos u spasavanju ljudskih života.

Šarac naglašava da je Dom zdravlja „Pale“ od početka pandemije radio u punom kapacitetu, a uporedo su obavljali redovne aktivnosti i rad u kovid ambulantama, te da su, od 109 zdravstvenih radnika, njih 63 bila u izolaciji ili su preležala virus korona.

„Sa jedne strane imali smo bolesne građane koje je trebalo zbrinuti, a sa druge oboljele radnike koji su po najmanje 15 dana bili izvan radnih aktivnosti, ali izdržali smo i odgovorili svom zadatku. Nije bilo jednostavno. Posebno su bili teški oktobar i novembar jer smo više ličili na sekundarni nego na primarni nivo zdravstvene zaštite“, objasnio je Šarac i izvinio se građanima ove lokalne zajednice ukoliko im u nekom trenutku nisu mogli odmah priteći u pomoć.

On je zahvalio za pomoć i podršku srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanovići, premijeru Radovanu Viškoviću, ministru zdravlja i socijalne zaštite Alenu Šeraniću, kao i direktorima Fonda za zdravstveno osiguranje Dejanu Kusturiću i Instituta za javno zdravstvo Branislavu Zeljkoviću.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović je povodom 9. januara – Dana Republike Srpske, odlikovala 55 domova zdravlja u Srpskoj najvišim republičkim priznanjem Medaljom zasluga za narod.

Odlikovanja domovima zdravlja istočne regije Srpske 27. januara uručio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare