Šarac: Građani da se pridržavaju mjera zaštite

3

Direktor Doma zdravlja Pale Ivan Šarac izjavio je danas da je epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj zajednici u posljednje vrijeme pogoršana, zbog čega bi građani trebali da se strogo pridržavaju mjera zaštite od virusa korona.

Šarac je istakao da se slaže sa konstatacijom ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića, koji je juče izjavio da se broj zaraženih povećava zbog popuštanja poštovanja mjera zaštite, te da se sa dolaskom hladnijeg vremena u nekim opštinama povećavaju problemi prouzrokovani virusom korona.

„Na Palama smo imali jako miran septembar, ali, kako vrijeme ide, dolazi zima, očekujemo da će biti i više tih problema. Epidemiološku situaciju ne treba ni precjenjivcati ni potcjenjivati. Smatram da moramo mnogo da damo svi kao pojedinci od sebe, pa i zadravstveni sektor, da ne bismo dolazili u ovakvu situaciju“, naveo je Šarac.

Šarac je apelovao na građane Pala da se uzdržavaju od velikih okupljanja, da poštuju mjere Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, jer je samo na taj način moguće spriječiti širenje ove infekcije.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
3 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Najbolje na narod svaliti sve! Koliko su krivi neodgovorni građani još više su krive institucije koje ne vrše nikakvu kontrolu. Da li iko pokušava da spriječi ta masovna okupljanja, kažnjavanjem, bilo kako – naravno da ne. Kontrola i evidencija kontakata uopšte ne postoji.

Slava Bratu mom jednom i jedinom. Amin i zivio

???