Šarac: Dva lica pozitivna na virus korona osjećaju se dobro

0

Direktor Doma zdravlja Pale Ivan Šarac rekao je da se dva lica, mlađi bračni par sa Pala koji su zaraženi virusom korona, nalaze u kućnoj izolaciji, dobro se osjećaju, nemaju temperaturu i virus je u nekoj zalaznoj fazi.

On je rekao novinarima da se situacija detaljno istražuje kako ne bi u javnost iznosili nekvalitetne informacije.

„Za sada imamo kvalitetne podatke, a licima koja se nalaze na dostavljenom spisku zaraženih naredili smo da i oni formiraju svoje kontakte. Ukoliko bi se pokazalo da ima još neko pozitivan, onda mrežu možemo proširiti dalje“, pojasnio je Šarac.

Prema njegovim riječima, sve je pod kontrolom, ne treba paničiti, ali ni situaciju potcjenjivati.

„Zaražena osoba je imala kontakt sa osobom u Banjaluci kod koje je prvi put rečeno da je negativan nalaz, što se moglo dogoditi. Kada je urađen drugi test na prisustvo virusa korona osobi iz Banjaluke, bio je pozitivan, tako da se Paljanin odmah nama javio. Od tog trenutka smo preduzeli sve mjere, stavili ga pod nadzor, obavijestili infektologa. Testiran je u bolnici u Istočnom Sarajevu“, precizirao je Šarac.

On je rekao da su lica koja su bila u bliskom kontaktu sa zaraženima stavljena u kućnu izolaciju, dodajući da je Dom zdravlja Pale spreman da odgovori na ovakav izazov.

„Određen broj službi smo ugasili da bismo preusmjerili medicinske radnike u službe koje su u ovom trenutku neophodne. Sve kapacitete smo stavili na raspolaganje i sve je usmjereno na borbu sa virusom korona“, naglasio je Šarac.

Šarac je naveo da su dva ljekara upućena na edukaciju u Bolnicu „Srbija“ u Istočnom Sarajevu u vezi sa kvalitetnim uzimanjem uzoraka i testiranjem na terenu.

On kaže da su danas poslali jednog pacijenta sa Pala u Bolnicu „Srbija“ da uradi test na prisustvo virusa korona, jer je bio u kontaktu sa licem iz Istočnog Sarajeva kojem je juče potvrđen pozitivan nalaz.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare