Sara Lučić godinama ne ruši ljestvicu

0

SOKOLAC – Sara Lučić sa Sokoca, prema ocjeni sportskih radnika i trenera, jedna je od najtalentovanijih atletičarki u BiH, sa ličnim rekordom 178 centimetara u disciplini skok uvis, koji joj omogućava učešće na Svjetskom prvenstvu.


Lučićeva je potvrdila talenat i zlatnom medaljom sa Pojedinačnog prvenstva BiH za seniore koje je održano 10. juna u Zenici, preskočivši 176 centimetara.

U Atletskom klubu „Glasinac“, čiji je Sara član, kažu da je osnovna disciplina Lučićeve skok uvis, ali da joj i druge discipline „idu od ruke“.

Početkom maja Lučićeva je osvojila srebrnu medalju na Međunarodnom atletskom mitingu u Baru, čime je ispunila normu za Prvenstvo svijeta za mlađe juniorke i Prvenstvo Evrope za juniorke.

Na Pojedinačnom prvenstvu Balkana za mlađe juniorke početkom juna u Istanbulu, Lučićeva je preskočila 177 centimetara, osvojila drugo mjesto i potvrdila normu za Svjetsko prvenstvo.

„Sara već godinama dokazuje da je jedna od najtalentovanijih atletičarki Republike Srpske i BiH. Ona je postigla rekord Republike Srpske i BiH za ketegoriju mlađih juniorki“, rekao je Srni trener Neđo Đurović.

Đurović je istakao da je ova sedamnaestogodišnja djevojka prvak BiH u kategoriji mlađih juniorki, juniorki i seniorki.

Lučićeva je stalni član reprezentacije BiH u juniorskoj i seniorskoj kategoriji u disciplini skok uvis.

Osvajač je dvije srebrne medalje na Balkanskom prvenstvu u kategoriji juniorki do 17 godina.

„Naša Sara je siguran putnik na Svjetsko prvenstvo u Keniji, na balkanska prvenstva za juniorke i seniorke, kao i na ekipno prvenstvo Evrope za seniore koje se održava na Malti krajem juna i početkom jula“, kaže Đurović.

Lučićeva kaže da se atletikom bavi osam godina. Van stadiona na kojem svakodnevno trenira, postiže odličan uspjeh u sokolačkoj Gimnaziji.

„Već sam navikla da sa takmičenja donosim medalje i taj osjećaj da sam među najboljim atletičarima teško je opisati. Kratko rečeno, divno je i daje snagu da idem dalje“, rekla je Lučićeva.

Sara Lučić sutra putuje na dvodnevno Pojedinačno prvenstvo BiH za juniore u Zenici i nada se da će se vratiti sa jednom od medalja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare