Saopštenje za javnost Opštinskog odbora SDS Pale

0

„Želimo da upozorimo javnost i građane Pala, da je na sceni stranačko zapošljavanja kadrova vladajuće koalicije RS (SNSD,DNS,SP) u institucije kojima oni upravljaju (osnovne i Srednja šlola, Eletrodistribucija, Zavod za zapošljavanje, PIO, Šumsko gazdinstvo, Olimpijski centar Jahorina…).

Cijena stranačkog zapošljavanja u institucijama kojima upravlja republička vlast je ogromna. Građani RS plaćaju kampanju SNSD, DNS i SP. Da će ta cijena biti još veća pokazuje i činjenica da se Olimpijski centar Jahorina nalazi pred stečajem.Uprkos teškoj situaciji, u kojoj se nalaze radnici ovog centra, na sceni je novo zapošljavanje kadrova SNSD, DNS i SP u Olimpijskom centru.

Želimo da podsjetimo javnost da se direktor OC Jahorina još u junu mjesecu obratio predsjedniku RS u kojem ga upozorava da se ovaj centar nalazi pred kolapsom sa nesagledivim posljedicama.Samo u julu mjesecu kasnilo se sa isplatom tri bruto plate za 150 zaposlenih u iznosu od 420 000 KM i 800 000 KM dugovanja dobavljačima. O Skijalištima Srbije više se i ne govori, a ako tome dodamo i činjenicu da Ministarstvo prosvjete i kulture RS još nije uplatilo oko 80 000 KM Olimpijskom centru za seminar, koje je ovo ministarstvo organizovalo za Aktiv direktora škola, sasvim je jasno da je Vlada RS potpuno digla ruke od Olimpijskog centra Jahorina.

Istovremeno, želimo da upoznamo građane Pala, da je od početka izborne kampanje u OC Jahorina primljeno 18 novih radnika.Kao da na platnom spisku nisu dovoljna imena svih direktora koji su se nalazili na čelu OC dodaju se nova imena, djeca predsjednika paljanskih organizacija, aktivista i funkcionera SNSD. Zapošljavaju se i djeca savjetnika u Elektrodistribuciji Pale, narodnih pjevača koji postaju stranački poslušnici.Nagrada za pojedine direktore koji su Olimpijski centar i doveli u ovakvu situaciju je šefovska pozicija u Zavodu za zapošljavanje RS. OO SDS Pale i ovim putem, još jednom, javno najoštrije osuđuje stranačko zapošljavanje kadrova SNSD,DNS i SP u osnovnim školama na području naše Opštine, o čemu je javnost upoznata i posredstvom medija.

Sve ovo jasno govori da Koalicija „Složno za Pale“ i njihov kandidat za načelnika nemaju politiku unapređenja ove lokalne zajednice i Grada Istočnog Sarajeva. Imaju politiku pojedinačnih privatnih interesa za zapošljavanje u državnim institucijama, gdje je evidentan enorman broj administrativnih radnika i situaciju da RS to više ne može da finansira“, stoji u saopštenju potpisanog od strane Opštinskog odbora SDS Pale, Opštinski izborni štab.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare