Saopštenje za javnost OO SDS Pale

0

S obzirom na sve učestalije iznošenje dezinformacija kojima u nedostatku konkretnih programskih ciljeva Koalicija „Složno za Pale“ pokušava da obmane javnost, zbog jeftinih političkih interesa u svrhu predizborne kampanje, obavještavamo javnost ali i Koaliciju „Složno za Pale“ da građani Pala nemaju amneziju.

Podsjećamo da je sarajevsko-romanijska regija najeklatantniji primjer lošeg gazdovanja Vlade Republike Srpske privrednim potencijalima i resursima ove države. Ovaj dio Republike Srpske imao je tu zlu kob da je Vlada RS većinski ili jedini vlasnik privrednih giganata i nosilaca razvoja sarajevsko-romanijske regije, a posebno Pala, gdje su ova preduzeća zapošljavala veliki broj radnika.

Kod građana opštine Pale ne postoji amnezija u vezi privatizacija preduzeća „Hidrogradnja“ Pale, koju je 2008. godine kupilo preduzeće Integral Inženjering iz Laktaša za oko 2 miliona KM, koje je naknadno samo dio „Hidrogradnje“ (hotel Panorama na Palama) prodalo Ministarstvu prosvjete RS za izgradnju studentskih domova na Palama za 5, 5 miliona KM. Nakon toga, ugovor o privatizaciji „Hidrogradnje“ je raskinut. Slijedom događaja i trošenja narodnih (studentskih) para amnezije nema ni kada je riječ o izgradnji novih domova u Palama. U uslovima kada budžet RS nije smio da se optereti, Univerzitet u Istočnom Sarajevu se, uz dogovor sa Vladom, kreditno zadužio 12 miliona maraka za izgradnju i opremanje domova u Palama. Dva moderna objekta su izgrađena i otvorena u više navrata… Studenata u njima još nema. U međuvremenu, bivši direktor Studentskog centra je otjeran i od strane studenata i od strane radnika. Za loše poslovne rezultate uslijedila je „kazna“: Posao u Zavodu za zapošljavanje RS.

Amnezije nema ni kada je riječ o preduzeću „Famos-Koran“ Pale. „Potpisivali“ su se ugovori sa „strateškim partnerima“ u više navrata sa Italijanima, Nijemcima… Sada pred lokalne izbore našao se i turski investitor na čelu sa više puta odbačenim kadrom SNSD-a.

Amenzije nema ni kada su u pitanju dosadašnje pozicije u opštinskim pozicijama i kandidata „Složno za Pale“ za nečelnika opštine i kandidata za odbornike navedene koalicije. Zagovornici Pala kao tamnog vilajeta uoličeni u kandidatima „Složno za Pale“ su kroz pozicije Privrednog savjeta opštine Pale imali priliku sprovesti bar dio programa koji navode u predizbornoj kampanji. Rezultat, NULA! Neki od kandidata za odbornike Koalicije „Složno za Pale“ su u prethodnom mandatu bili odbornici u paljanskom parlamentu. Ni jednom se nisu javili za riječ niti su iznijeli neki prijedlog. Rezultat:Aktivnost? NULA! Neki od kandidata za odbornike Koalicije „Složno za Pale“ su članovi Nadzornih odbora u paljanskim javnim preduzećima. Rezultat: NULA! Rezultat na bankovnom računu: Pozamašan!

Ne treba imati amneziju ni kada je u pitanju UO Zavoda za zapošljavanje RS, na čije čelo je postavljen predsjednik OO SNSD Pale, uprkos ličnom protivljenju aktuelnog direktora Zavoda. Ovo strateško preduzeće umjesto zapošljavanja lica sa biroa, postaje preduzeće za zapošljavanje kadrova SNSD koji su iza sebe ostavili direktorske pozicije u firmama i preduzećima koji se sad nalaze pred stečajem. Da ne bude zabune, vode računa još uvijek o svojim bivšim radnicima, tako što ih šalju na privremeni odmor i ovjeravaju zdravstvene knjižice po mjesec dana zahvaljujući svom stranačkom kolegi iz paljanskog Fonda zdravstvene zaštite. Naravno, sve ovo do 2. oktobra, a onda kud koji mili moji!

Olimpijski centar Jahorina doveden je u predstečajno stanje, dugovi se gomilaju, a promašene investicije ih multipliciraju. Da ne bude amnezije potrudio se i direktor OC Jahorina u pismu naslovljenom predsjedniku RS u kojem traži od predsjednika i Vlade RS da konačno (i to što prije) pronađu rješenje za Olimpijski centar kojem u suprotnom prijeti propast.

Šumsko gazdinstvo „Jahorina“ Pale uprkos činjenici da je najbogatije po prirodnim resursima nalazi se u najvećim gubicima. U vrhu je po statistikama krađe šumskih resursa, a rukovodstvo ovog gazdinstva koje je postavljao vladajući SNSD izdavalo je podobnim pojedincima robu bez adekvatnih garancija, pa su smjene, hapšenja kao i ispitivanja krivične odgovornosti postala dio njihovog poslovanja.

Primjera lošeg poslovanja i upravljanja preduzećima na čijem čelu su kadrovi SNSD, DNS i SP je na žalost mnogo.

Amnezije nema, a građani Pala znaju zašto svaki put daju podršku Srpskoj demokratskoj stranci. Zato što nudimo konkretne programe! Zato što radimo i gradimo naše Pale, a ne nudimo samo prazna obećanja! Zato što nastavljamo sa razvojem ! Zato što se borimo za institucije! Zato što se borimo protiv pogubne politike SNSD, DNS i SP!

(www. palelive. com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare