Saopštenje o otkazivanju Turnira u uličnom basketu

0

Organizatori Turnira u uličnom basketu i članovi udruženja KK Tri poena su izdali saopštenje povodom otkazivanja Turnira u uličnom basketu. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

„Poštovani građani Pala, studenti, omladino, i svi vi koji ste posjećivali Turnir u uličnom basketu,

Moramo sa žaljenjem da vas obavijestimo da se u Palama, gradu mladosti i studenata, kako se to na svakom koraku ističe, gradu sporta (imamo 3 košarkaška kluba) ove godine prekinula desetogodišnja tradicija organizovanja manifestacije koja je bila jedna od rijetkih sportskih događaja tokom kratkog paljanskog ljeta.

S obzirom da smo sa svih strana uglavnom dobijali pohvale za organizaciju, a masovnost učesnika i publike je najbolji pokazatelj, smatramo da smo u obavezi da vas obavijestimo da je razlog prekidanja turnira to što rukovodstvo JU Studentski centar Pale na čelu sa v.d. direktora Draganom Bjelajcem nije imalo razumijevanja za nas kao organizatore, pa su nam tražili da platimo određenu nadoknadu za korišćenje košarkaškog terena na Koranu (bez obzira što nemaju cjenovnik za izdavanje košarkaškog terena, a recimo UPI prije rata iako je bio turistički objekat nije naplaćivao taj teren) iako su dobro upoznati sa cinjenicom da smo mi, a ne oni, jedini koji su taj teren godinama unazad održavali, uređivali, čistili, kosili travu i ostavljali teren poslije turnira u stanju neuporedivom boljem nego što je bio prije turnira, a oni to valjda smatraju uništavanjem njihove privatne imovine, jer valjda teren treba da bude u lošem stanju, da ne odudara od izgleda većeg dijela Studentskog centra i okolnih terena.

Prošle godine smo sredili teren i uložili preko 500.00 KM materija, a kao nagradu za sav taj naš rad i trud smo dobili fakturu od strane Studentskog centra u iznosu 200.00 KM sa porukom da nećemo dobiti dozvolu za održavanje, ako je ne preuzmemo.

Na naša obrazloženja da smo morali da sredimo teren da bi spriječili rizik sportskih povreda momaka, od kojih su neki i profesionalni sportisti, v.d. direktora studentskog centra Dragan Bjelajac nam je rekao da to nismo trebali raditi i da svaka organizacija ima svoj rizik (indirektna poruka „šta nas briga za učesnike i njihove eventualne povrede“).

I za ovu godinu su nam rekli da ćemo teren dobiti u viđenom stanju, da ga oni neće sređivati jer nemaju planirana sredstva u budžetu za tu namjenu, pa zbog svega navedenog, a i zbog toga što mi ne želimo da kvarimo i srozavamo ugled turnira koji je dostigao za ovih 10 godina, a takođe i zbog našeg mišljenja da se sport i sportska dešavanja trebaju pomagati, sponzorisati, a ne sputavati i uništavati, odlučili smo da ove godine odustanemo od organizacije.

Mi smo uvjereni da će se v.d. direktora studentskog centra Dragan Bjelajac kao vrstan menadžer i organizator (što su vjerovatno i reference koje su ga dovele na ovu funkciju) prihvatiti te uloge i ne samo nastaviti, već i unaprijediti paljanski tradicionalni Turnir u uličnom basketu.

Što bi naš narod rekao „sve što je lijepo kratko traje“, a mi bi samo dodali i to da su izuzetak pojedini rukovodioci, kao Dragan Bjelajac, jer njemu je lijepo (plaćeno), a mandat će mu vjerovatno dugo trajati. Mi nismo kao on, pa ne želimo da mu se desi ono što se desilo Turniru u basketu.

Pale, 25.06.2013. godine

Organizatori Turnira u uličnom basketu i članovi udruženja KK Tri poena

Srđan Vukadin, Marinko Bojović, Saša Furtula, Srđan Jokić, Ognjen Tešanović“

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare