Šansa za potvrdu turističkog grada

0

Iako su već dobili značajno priznanje, odnosno Bikon status za opštinu koja ostvaruje najbolju praksu u oblasti javno-privatnog partnerstava, u opštini Pale razmišljaju o novoj kandidaturi za dobijanje prestižne potvrde, koja afirmiše dobar rad u lokalnim zajednicama.

Ovo je „Glasu Srpske“ potvrdio i načelnik ove opštine Slobodan Savić, koji je činjenicu da će se lokalne zajednice u BiH ove godine takmičiti i u segmentu koji tretira dobru praksu u oblasti turizma ocijenio kao „pravu šansu da Pale potvrde status turističkog grada.“

– To je tema koju Pale, kao opština koja svoj budući razvoj u najvećoj mjeri zasniva upravo na turizmu, jednostavno ne može zaobići. Želimo da kroz ovaj proces, koji nam je odranije poznat, predstavimo šta je to što radimo na tom planu, ali i vidimo koji su to eventualni nedostaci u našim aktivnostima, šta trebamo i na koji način možemo unaprijediti – kaže Savić.

On ističe da će sa svojim saradnicima već od sutra početi da kreira prezentaciju, koja će obuhvatiti sve segmente u oblasti razvoja turizma na području opštine Pale, razvojne dokumente poput Master plana za Jahorinu, ali i do sada sprovedene aktivnosti, te efekte koji su postignuti na terenu.

– Smatram da možemo potvrditi kako smo lokalna zajednica sa iskustvom u ovoj oblasti, ali i kako naša praksa daje rezultate na terenu. Sama činjenica da naši najnoviji regulacioni planovi u vrh prioriteta stavljaju upravo stvaranje pretpostavki za ozbiljan razvoj turizma, dovoljno je jak razlog da se uključimo u novi krug nadmetanja u sklopu Bikon šeme – zaključuje Savić.

Jahorina

Slobodan Savić kaže da je sama činjenica kako se najveći dio olimpijskog kompleksa Jahorine nalazi na teritoriji opštine Pale svojevrsna obaveza za učešće u novom krugu takmičenja u sklopu Bikon šeme.

– Pored toga, Jahorina je i glavna prednost u cijeloj ovoj priči i na nama je da to na pravi način iskoristimo, a ne treba zaboraviti ni prirodne potencijale poput Orlovače i drugih prelijepih pećina, Romaniju, Kadino vrelo… – kaže načelnik Pala.

 

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare