Sankcionisano 479 vozača, četiri uhapšena zbog alkohola

3

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su u akciji pojačane kontrole saobraćaja sankcionisali 479 učesnika u saobraćaju, od kojih su četiri vozača uhapšena zbog prisustva alkohola u krvi.

Tokom akcije kontrolisana su ukupno 572 učesnika u saobraćaju. Alkotestirana su 132 vozača, kod 25 je utvrđeno prisustvo alkohola zbog čega su isključeni iz saobraćaja, a četiri su uhapšena, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Među sankcionisanima je i šest vozača motocikla, dva vozača mopeda i po jedan vozač traktora i radnih mašina.

Policijska uprava Istočno Sarajevo proteklih dana je realizovala republičku akciju pojačane kontrole saobraćaja, sa akcentom na odnos vozač-pješak, nepropisno kretanje bicikala, kontrolu kretanja traktora, radnih mašina, motocikala i mopeda, te kontrolu prisustva alkohola, droga i psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo podsjećaju da je u toku preventivna akcija pod nazivom „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“ i apeluju da svi učesnici u saobraćaju poštuju propise i pravila.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
3 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ove takozvane akcije i kontrole bi trebale biti neprestana aktivnost saobraćajne policije, a ne povremeno, vikendima i kad neko nastrada. Štaviše treba postavljati policiju u civilu na različitim mjestima u neoznačenim vozilima sa kamerama i radarima. Možda ovo sve nekom zvuči pretjerano ali s obzirom kakvih manijaka ima za volanom…

Pretpostavljam da Vi niste vozac ili samo povremeno vozite. Jer da ste na putu stalno uvidjeli bi ste da u svakom grmu cuci po jedan policajac. Potrebni su putevi a ne policiska drzava.

Ja sam vozač, bukvalno svaki dan putujem. Policija treba da bude iza svakog grma, jer je ono što viđam na cesti užas živi. Prihvatam da redovno plaćam kazne za svaki prekršaj koji napravim ako će to spasiti život.