Sankcionisano 278 učesnika u saobraćaju zbog počinjenih prekršaja

2

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo tokom regionalne akcije pojačane kontrole saobraćaja kontrolisan je 371 učesnik u saobraćaju, a sankcionisano je 278 zbog počinjenih prekršaja.

Tokom akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontroli brzine kretanja i utvrđivanja alkoholisanosti vozača, koja je sprovedena proteklog vikenda, evidentirano je 107 prekršaja zbog prekoračenja brzine, od kojih se pet prekršaja odnosi na prekoračenje brzine za više od 30 kilometara na čas, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Testirano je 118 učesnika u saobraćaju, od kojih je 27 vozača isključeno iz saobraćaja zbog prisustva alkohola u krvi, a tri vozača su lišena slobode.

U policijskim prostorijama do istrežnjenja ili oporavka zadržan je jedan vozač zbog utvrđenog alkohola u krvi u vrijednosti većoj od 1,5 promila, a dva vozača zbog odbijanja testiranja na alkoholisanost.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje da vozači poštuju odredbe Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a posebno pravila koja se odnose na ograničenje brzine i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih podigli na viši nivo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Вама је битно да напуните касу а што нам је дијете погинуло за вријеме ваших акција ником ништа.

Bože sačuvaj šta nam se ovo dešava!!!