Sankcionisana 873 vozača

4

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su tokom republičke akcije kontrolisali 1.551 učesnika u saobraćaju, a 873 sankcionisali po različitim osnovama.

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su od četvrtka, 18. juna do juče realizovali republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola i droge, kontrolu vozila sa dodatno postavljenim tamnim folijama na staklenim površinama, te vozila koja neovlašteno koriste svjetlosno-zvučne signalne uređaje takozvane treptače, kao i ostale uočene prekršaje.

Od ukupno 504 alkotestirana vozača, kod 58 je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, osam vozača je uhapšeno po tom osnovu, a 55 isključeno iz saobraćaja, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa sankcionisana su 74 učesnika, dok su tri vozača sankcionisana zbog prevoza djece na prednjem sjedištu i nekorištenja sigurnosnih sjedalica.

Sankcionisano je devet vozača zbog upotrebe mobilnog telefona prilikom vožnje.

Tehnička neispravnost vozila utvrđena je kod 72 vozila, dok je 304 vozača sankcionisano zbog dodatno postavljenih tamnih folija na staklenim površinama vozila.

Kod osam vozača je utvrđeno prisustvo droge ili psihoaktivnih lijekova, dok je šest vozača odbilo da se podvrgne ovakvom testiranju.

Zbog isteka potvrde o registraciji sankcionisano je 14 vozača, dok je 12 vozača sankcionisano zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju zakonske propise i tako zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
4 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Procitajte jos jednom:

– Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su tokom republičke akcije kontrolisali 1.551 učesnika u saobraćaju, a 873 sankcionisali po različitim osnovama.

TO JE PROCENAT OD 56.29% BOKTEMAZO.

SVAKI DRUGI VOZI POD PREKRSAJEM… HEJ LJUDI, JE LI MOGUCE DA VISE POLA SOFERA VOZI POD PREKRSAJEM?

A kako i nece kad i sibirski plavci voze pod prekrsajem, nekidan ih gledam, jedan far ne radi, ni vozac ni suvozac se ne vezu, ne daju zmigavac na skretanju i lagano preko 50 kmph kroz centar Pala… Zuri im se na kafu…

E svaka nam cast braco moja draga, da mi niste takvi, trebalo bi vas izmisliti.

Ćuti dobro je dok nije više, po Palama kad pogledaš, rekao bi čovjek da je i 80%

Od toga znatan brij se sakcionisan zbog zadnjeg pozicionig svjetla od strane tri patrolna vozila od kojih ni jedan nema ispravnu signalizaciju

Jasta, a bili su se nadzizali po 15 njih zaustavlja auta. Sta je reko, sta je bilo, ko diro?