Saniran podzemni prolaz ispod Magistralnog puta

5

Nakon inicijative pokrenute na posljednjem održanom Forumu za bezbjednost građana opštine Pale, radnici JP „Komunalno“ a.d. Pale izvršili su čišćenje i krečenje podzemnog prolaza ispod Magistralnog puta kod Osnovne škole „Pale“.

U narednom periodu biće završeni i radovi na rasvjeti u ovom podzemnom prolazu.

Iz Opštine Pale apeluju na sugrađane da se postaraju da prolaz ostane čist i funkcionalan jer predstavlja bezbjedan put za učenike koji svakodnevno moraju prelaziti magistralnu cestu na putu do škole.

(www.palelive.com / D.B / M.S.)

Pretplati se
Obavijesti me o
5 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Upravo tako komunalno preduzeće je odradilo svoj dio posla i podzemni prolaz je očistio i doveo u funkciju i za namjenu koju služi. Sada je red na građanima koji tuda prolaze da se ponašaju urbano i civilizacijski kako dolikuje pravim građanima. Bojim se da neće nikada nestati neodgovornih pojedinaca, naročito alkoholičara koji će zapišavati prolaz ili vršiti nuždu, pa se od smrada neće moći proći kao što je do sada bilo. Od prolaza je bio skoro napravljen javni WC, što je žalosno i krajnje nedopustivo. Bilo bi poželjno da bar ponekada i komunalna policija malo proparadira tim prolazom, onako iz preventivnih razloga u pokušaju da se spiječi ovo dešavanje. Svijest i odgovornost građana za kulturu življenja je uvijek na prvom mjestu.

Fino je ovo sve za pocetak ali moglo bi se i osvetliti i jos malo urediti travnata povrsina okolo.

Za pohvalu,
ali nije dovoljno samo okrečiti zidove i o prati asvalte!!! Treba obnoviti rasvjetu, stepenište, ukloniti korov sa staze i naravno postaviti zaštitnu ogradu da pješaci ne mogu prići magistralnom putu, nego ih usmeriti na ovaj prolaz..

Zaista su vidljivi određeni pomaci u saniranju ulica i uređenju infrastrukture u Palama, ali je to još uvijek daleko od potrebnog.

Potpuno su izostali zasadi novog drveća i ozelenjavanja, iako je ovo optiamlni period kada bi to trebalo uraditi, zatim čišćenje i održavanje ulica, ivičnjaka, šetališta…je daleko od onoga kako se to radi u gradskim sredinama. Isto tako, godinama čekaju na male popravke dijelovi trotoara, prilazne površine poslovno-stambenim objektima i sl.

Popločavanje ili betoniranje utabanih staza preko zelenih površina bi bilo nuzno jer bi se tako sačuvale i uredile ionako male zelene površine…

Osim što komunalno nije na odgovarajućoj visini zadatka, mislim da je više od svih zatajila komunalna policija, ako je uopšte i ima!?

PRODJITE PONOVO ISPOD OCISCENOG PROLAYA PA CE TE VIDJETI NOVU SLIKU SAVJESNIH GRADJANA. STA TU MOYE KOMUNALNA ILI NEKA DRUGA INSPEKCIJA. TREBA KAMERE STAVITI I POCINIOCE POSLIJE DOVESTI DA CISTE SVOJA G….