Samardžija: Realizovane sve budžetom predviđene obaveze

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija izjavio je Srni, uoči sutrašnjeg obilježavanja krsne slave grada, Svetog Petra Sarajevskog Zimonjića, da su realizovane sve obaveze predviđene budžetom koje su bile u nadležnosti grada u proteklih godinu dana.
Samardžija je posebno istakao zadovoljstvo jer je u prošloj godini ostvaren i suficit u iznosu većem od 900.000 KM, što objašnjava ozbiljnim i domaćinskim odnosom prema budžetskim sredstvima.

Prema njegovim riječima, do suficita je došlo zbog efikasnosti u naplati poreskih prihoda, prije svega onih koji su u nadležnosti grada.

On je naveo da prihode na osnovu plasiranih sredstava po kreditima „jedan“ i „dva“, sredstava na osnovu naplate komunalnih taksi i naknada, te naplate sredstava za izdavanja objekata u zakup, kao što su preduzeće „Centotrans“ i „Zber banka“.

„Ovaj trend se nastavlja u kontinuitetu i svake godine bilježimo suficit. I u prvih šest mjeseci ove godine bilježimo blagi suficit što je, između ostalog, rezultat rada našeg pravnog tima koji je zaustavio negativan trend u naplati sredstava po osnovu sudskih sporova koje je grad vodio. Ostvareni suficit uglavnom usmjeravamo prema lokalnim zajednicama za rješavanje određenih problema koji su iz njihove nadležnosti“, naveo je Samardžija.

On je naglasio da grad Istočno Sarajevo redovno servisira svoje obaveze po osnovu kredita, navodeći da svake godine vrate između 600.000 i 800.000 KM.

Samardžija je dodao da bez obzira na povoljnu poslovnu klimu, nije zadovoljan stanjem privrede, posebno dijela koji je vezan za gazdovanje resursima koji se odnose na šumarstvo, drvnu industriju, turističke potencijale, te poljoprivrednim zemljištem koje je na raspolaganju.

On je apelovao na sve nivoe vlasti u Republici Srpskoj da obezbijede uslove za bolji život građana, kako bi ostali na ovim prostorima i grad Istočno Sarajevo i u narednim godinama obilježavao svoju slavu.

Obilježavanje krsne slave grada Istočno Sarajevo, Svetog Petra Sarajevskog Zimonjića, sutra će početi Svetom arhijerejskom liturgijom u istoimenom hramu u Vojkovićima u 9.00 časova.

U salonu „Topalović“ u 12.00 časova biće obavljen slavski obred, nakon čega će biti dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare