Samardžija: Raznovrsna ponuda!

0

U ovoj godini, Kulturno sportski centar Pale potrudiće se da, u skladu sa mogućnostima, organizuje niz kulturnih manifestacija, a posebno žele da daju dosta prostora mladim, talentovanim ljudima…

Direktor Javne ustanove za kulturu i sport Kulturno sportskog centra Pale Gordana Samradžija najavljuje i u ovoj godini tradicionalne manifestacije – Konferenciju beba, Dane Duška Trifunovića i izložbu ručnih radova.

Ona ističe za Srnu da će 14. aprila, u povodu Vaskrsa, biti priređena izložba ručnih radova, za šta već ima dosta prijavljenih, a posebno mladih, koji će izložiti svoje rukotvorine.

Samardžija naglašava da će na jubilarnu 15 Konferenciju beba biti pozvani dosadašnji predsjednici Konferencije.

Ona najavljuje da će se u ovoj godini potruditi da, u skladu sa mogućnostima, organizuju niz kulturnih manifestacija, a posebno žele da daju dosta prostora mladim talentovanim ljudima.

Samardžija navodi da su u protekloj godini organizovali niz kulturnih manifestacija, pozorišnih predstava, muzičkih koncerata i promocija knjiga.

Prema njenim riječima, oni su jedan od rijetkih kulturnih centara koji prikazuje filmove, a u prošloj godini imali su i filmove u 3D projekciji.

Samardžija pojašnjava da Javna ustanova za kulturu i sport Kulturno-sportski centar Pale u svom sastavu ima tri organizacione jedinice: Kulturni centar, Sportsko-poslovni centar „Peki“ i pećinu Orlovača.

Samardžija navodi da u dvorani „Peki“ redovno treniraju i igraju sportski klubovi, a za ovu godinu opština Pale im je obezbjedila besplatno termine za trening.

Ona podsjeća da su tokom prošle godine organizovali niz manifestacija u „Pekiju“ – ugostili su grupu „Legende“, profesionalno kulturno-umjetničko društvo „Kolo“ iz Srbije, KUD „Mladost“ sa Pala je održalo godišnji koncer, a održan je i muzički festival „Staze“…

Paljanin kik-bokser Miloš Golić u toj dvorani osvojio je titulu profesionalnog prvaka svjeta u disciplini K1.

Samardžija ističe da je dvorana otvorena tek godinu dana, a već su organizovali niz manifestacija i nada se da će moći da organizuju i više ukoliko uspiju da nabave adekvatnu zaštitu za parket i mašinu za čišćenje parketa.

Kada je pećina Orlovača u pitanju, ona je naglasila da je u prošloj godini izvršeno niz istraživanja, uređen je plato ispred pećine i postavljena zaštitnu ogradu.“U ovom mjesecu ćemo ispred pećine otvoriti izložbu ekspponata“, ističe ona.

Pećinu je, u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Istočno Sarajevo i turističkim agencijama, posjetio veliki broj turista, kao i istraživača, speologa i naučnika. U pećini su vršena istraživanja slijepih miševa i objavljen je rad o tome.

Samardžija zaključuje za Srnu da je pećina svaki dan otvorena i nada se da će je i u ovoj godini posjetiti veliki broj turista i istraživača.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare